Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Gázszámla: fogyasztói gondok magyarázattal

Az elmúlt időszakokban az Égáz Rt. a gázóra leolvasása után pár nappal megküldte az elszámolószámlákat. Ez most nem így történt – észrevételezte egyik olvasónk. Január első napjaiban leolvasták ugyan az órát, de számlát nem küldtek.
Telefonálónk érdeklődésére azt a felvilágosítást kapta, hogy várjon türelemmel. Január végén ismét leolvasták a gázórájukat, de a számla nem érkezett meg. Ismét telefonáltak, hogy végre küldjék már, mivel nem szeretnének egyben 50 ezer forintot fizetni. Most megjött az elszámolószámla, amelynek összege több mint 49 ezer forint.

Amit szerettek volna elkerülni, azt tehát nem sikerült, mert a januári fogyasztást is hozzáadta a gázszolgáltató, természetesen már emelt összeggel. Olvasónk szerint így nagy terhet róttak a családra, és feltételezi, hogy sokan nem is tudják az ilyen nagy összegű számlát egyben kifizetni.

A gázszámlával kapcsolatban egy Győrhöz közeli településről is megkeresték a Kisalföldet. Február közepénél tartunk, és még nem kaptak a győrsövényházi fogyasztók az idén számlát az Égáz Rt.-től. Az emberek attól tartanak, hogy a számlák késése után számukra nem kedvező módon jelenik majd meg abban az új gáztarifa.

Nincs szó késésről – állította megkeresésünkre Horváth Attila, az Égáz Rt. információs vezetője. A gázórák állását az óesztendő novemberének közepén olvasták le, és három hónap után most esedékes az új számlák kiküldése. Az Égáz Rt. az új év első napjaiban leolvasta a gázórák állását (élhettek a fogyasztók az óraállások személyesen vagy telefonon való bemondásával is), mivel akkor változott a tarifa. A számla viszont csak a január végi leolvasás után esedékes, s most küldik is a számlákat folyamatosan.

Az információs vezető elmondta, a társaságnál korábban is a három hónapos, azaz negyedéves számlázás volt a gyakorlat. Ez nem változott, csupán a tarifa más. Az Égáznak több mint kétszázhatvanezer fogyasztója van a három északnyugat-dunántúli megyében. A most esedékes három hónapos számlában két hónap a részszámla, a harmadik hónapi pedig az általános számla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékest Soboron

A „nagy vadász” gróf Széchenyi Zsigmond özvegye volt a díszvendége a pénteken Soboron… Tovább olvasom