Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Gazdák félpályán

Szany és a kópházi határátkelő között figyelemfelkeltő, forgalomlassító, mozgó demonstrációt tartottak tegnap a rábaközi gazdák. Miután félpályás útlezárásra nem készültek, így csatlakoztak az országos tiltakozáshoz. Várakoztak agrártermelők a 82-es főút Ravazd és Bakonyszentpéter közötti szakaszán is.
illusztráció
A Rábaköz több településéről, Szany, Szil, Szárföld, Kapuvár térségéből gyülekeztek gépeikkel a gazdák, hogy felhívják az ország figyelmét a mezőgazdaság nehéz helyzetére. A szanyi gyülekező után a mintegy negyven résztvevő négy kilométer hosszú menete megindult a kópházi határátkelő felé.

Németh Márton szanyi gazda szerint az őszi félpályás lezárásnak nem láttak semmilyen eredményét, ezért csatlakoztak most az országos kezdeményezésekhez.

– A kormány az őszi megmozdulásainkat lekicsinyelte, ezért most valami máson gondolkodunk – nyilatkozta a szanyi gazda. Véleménye szerint a kormány évek óta nem figyel a gazdák problémájára, így kénytelenek a maihoz hasonló megmozdulásokkal figyelmeztetni a politikusokat a tej-, a sertés-, valamint a csirkeágazat tragikus helyzetére.

Németh Márton reményei szerint az egy héten át tartó országos akció végre ráirányítja a figyelmet a földből és az állattartásból élők helyzetére. Véleménye szerint még a beígért pénzek sem a gazdákhoz kerülnek, így a Rábaközben is szűnnek meg mezőgazdasági vállalkozások.

Az egyik demonstráló, Karakai István szerint a külföldről behozott sertéseket nálunk feldolgozzák, majd állami támogatással exportálják, így ez a pénz is a kereskedők kezébe kerül, a sertéstartók nem látnak belőle semmit.

Kapcsolódó cikkek >>

A gazdák megbénították a 85-öst (2003-12-08) >>
Figyelmeztető gazdablokád (2003-05-14) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobilszolgáltatók piaci részesedése

Tovább olvasom