Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Gáspár Laci kislányára a legbüszkébb

A Megasztárban vált országosan ismertté Gáspár Laci, akinek az elmúlt két év alatt két lemeze jelent meg. Szegedre gyakran jár, legutóbb a megyei újságíróbálon lépett fel. A tehetséges fiatal muzsikus vallja: a zenénél is többet jelent számára kislánya, s feladata, hogy jó embert neveljen belőle.
Szegedet azért is szereti Gáspár Laci, mert itt találkozott példaképével, George Bensonnal Fotó: Karnok Csaba
„Megtiszteltetés, ha a koncertjeimen táncra perdülnek az emberek" – vallja Gáspár Laci, aki egy héttel ezelőtt a megyei újságíróbál sztárvendége volt Szegeden. Koncertjén teli volt a táncparkett, s a vendégek kétszer is visszatapsolták.

A Tisza-parti városhoz egyébként több szép emlék és fontos esemény fűzi: azon például a mai napig meghatódik, hogy egyik korábbi koncertjén, amit az ingyenes sörfesztivállal egy időben rendeztek, telt ház volt – pedig az ő produkciójára belépőt kellett váltani. Itt találkozott tavaly nyáron George Bensonnal is, aki gyermekkora óta nagy kedvence és példaképe. A magyar sztár gitárja levehető műanyag alkatrészét hozta el dedikáltatni. Mosolyogva meséli: amikor a koncert után Bensonnal találkozott, a nyolc Grammy-díjas amerikai muzsikus azt kérdezte tőle: „Hol a pénzem?" Laci persze nem értette, mire gondol, Benson viszont nevetve magyarázta neki: a jogdíjról van szó, hiszen Laci a Megasztárban elsőként egy Benson-dalt énekelt. Játszani azonban nem játszottak
Romalecke

Az első Megasztár lecke volt Magyarországnak toleranciából, hiszen a döntőben két roma származású fiatal is végzett: Oláh Ibolya és Gáspár Laci, a másodikat pedig a szintén roma Molnár Ferenc Caramel nyerte. De Laci úgy véli: nagyon nagy dologról nem kell beszélni, ettől nem változott meg az ország cigányokról való gondolkodása. Régebben is, most is azt vallja: neki romaként többszörösen kell bizonyítania. Ám amikor megismerik az emberek, már nem romaként, hanem emberként kezelik. 
együtt. Nem azért, mert erre nem lett volna lehetőség: Laci annyira izgult, hogy földbe gyökerezett a lába, nem mert felmenni a színpadra Benson mellé, pedig hívták muzsikálni.

Gáspár Laci sok felkérést kap. Van olyan nap, amikor több koncertet is ad. A fellépésekkel járó terhelést fizikailag jól bírja. Nemcsak azért, mert korábban sok fizikai munkát végzett, s ez megalapozta az erőnlétét, hanem mert sportol is. Konditerembe jár és fut – már persze, ha ideje engedi. Egyetlen egy dologra kell vigyáznia: a hangjára. Egy kisebb meghűlés is veszélyes lehet.

Attól, hogy az első tehetségkutató óta egy csapat már kijött, a harmadik Megasztár-széria pedig most fut, Laci nem tart. Tisztában volt azzal, hogy sokat kell letennie az asztalra ahhoz, hogy megmaradjon a pályán. Azt mondja: már nem megasztáros, hanem a popszakmába tartozik, ahol minden nehezebb, az ember egyedül van – de szerinte ez az igazi, s nincs oka panaszra. Második nagylemezét a tavasszal induló országos turnén mutatja be, nagyszabású koncertet tervez, olyat, amit még senki nem csinált.

Laci 27 éves, majd tíz éve nős, s egy csodálatos kislány, Mirjam apukája. A koncertek és a hírnév miatt nem szorulhat háttérbe a család, mondja. Hiszen az embernek a családja, a gyereke a legfontosabb. „Nyerhettem akárhány díjat, lehetnek platinalemezeim, tapsolhatnak nekem egy koncerten ötezren. Mégis, amire büszke lehetek, az az, hogy van egy kislányom, és jó embert nevelek belőle. Minden más olyan, hogy egyik nap van, a másik nap viszont már nincs..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövid látogatás a konditeremben

A feleségem fitnesz DVD-jének alapos megtekintése közben fogtam először gyanút...… Tovább olvasom