Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Garfield (Garfield: The Movie)

Garfield jelleme tökéletes: lusta, cinikus, elkényeztetett és nagyszájú. Egy macskától igazán nem várható el több, de Garfield mindent elkövet, hogy a jók között is a legjobb legyen. A nap legnagyobb részében csak az alvás vagy az evés foglalkoztatja. Ha ennél is többre vágyik, szerencsére csak nem túl ravasz gazdája, Jon Arbuckle eszén kell túljárnia.
rendező: Peter Hewitt

forgatókönyvíró: Jim Davis, Joel Cohen
zeneszerző: Christophe Beck
operatőr: Dean Cundey
vágó: Peter E. Berger

szereplő(k):
Bill Murray (Garfield)
Breckin Meyer (Jon)
Jennifer Love Hewitt (Liz)
Stephen Tobolowsky (Happy Chapman)
Evan Arnold (Wendell)A film sztorija

Garfield számára az élet nem is lehetne tökéletesebb. Minden nap ledobja magát egy kényelmes fotelba a tévé előtt, nekilát a lasagna-lakomának, és közben szívja imádott gazdája, Jon (Breckin Meyer) vérét. Garfield saját univerzumának egyeduralkodója.

Mikor Jon és Garfield a szépséges állatorvos Liz Wilson (Jennifer Love Hewitt) rendelőjében jár, a négylábú hirtelen felturbózott, farkcsóváló energiabombává alakul -minden olyasmit megtesz, amitől normális esetben nemes egyszerűséggel undorodik. Aztán találkoznak Ubullal, egy szeretnivaló, édes és butuska kutyával. A talpraesett macska most először életében nem talál szavakat. Ubul tevékenysége nagyjából abból áll, hogy addig kergeti saját farkát, míg el nem szédül, nekirohan a falnak, és minden különösebb ok nélkül ugatni kezd. Mindez persze rendkívüli örömmel tölti el Jont, így úgy dönt, hazaviszi az ebet.

Ubul természetesen felborítja Garfield eddig tökéletes világát. Ezért mikor
a szerencsétlen kutyus eltűnik a helyi híresség, a gonosz Happy Chapman (Stephen Tobolowsky) karmai közt, azt gondolhatnánk, Garfield örvendezik. De macskánk felelősséget érez ebbarátjának sorsa iránt. Tőle igencsak szokatlan módon, tele energiával, bátorsággal és önzetlenséggel, kiragadja saját magát lusta életéből, és akcióba lép.

Lehetetlen küldetésnek fog neki: meg kell mentenie Ubult. Semmi cicó, kalandra fel! Ez a kis kaland közel hozza egymáshoz Jont és Lizt, valamint Garfield négylábú nyávogós cimboráit, Nermalt és Arlene-t is. De ami a legfontosabb, a történet alatt kiderül Garfield számára, hogy bár utálja bevallani, de Ubul a legjobb barátja. www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házasodni készül Keanu Reeves

családot tervez a hollywood-i színész... Tovább olvasom