Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Garfield 2.

A neve: Garfield. A szupermacska nyughatatlan gazdája nyomában ezúttal kénytelen Angliába utazni, ahol a bamba britek egy egészen másik macskával tévesztik össze, így Garfield hamarosan egy kastély urává válik.
De a sors nem engedi, hogy bölcs lustálkodással töltse az idejét. Garfield várúri minőségében kénytelen megküzdeni egy áskálódó kotorékebbel.


Színes magyarul beszélő amerikai családi film, 78 perc, 2006

rendező: Tim Hill

író: Jim Davis
forgatókönyvíró: Joel Cohen, Alec Sokolow
zeneszerző: Christophe Beck
operatőr: Peter Lyons Collister
producer: John Davis
vágó: Peter S. Elliot

szereplő(k):
Bill Murray (Garfield hangja)
Breckin Meyer (Jon Arbuckle)
Jennifer Love Hewitt (Liz Wilson)
Billy Connolly (Lord Dargis)
Lucy Davis (Abby Westminster)
Ian Abercrombie (Smithee)
Greg Ellis (Nigel)

A film sztorija

Garfield, a világ kedvenc macskája a híréhez képest szokatlanul aktív: partra száll Britanniában, és végigrombolja a birodalmat. Nem hiányozhat mellőle Odie sem, akivel együtt szelik át az óceánt, hogy meglepjék Garfield gazdáját, Jon Arbuckle-t (Breckin Meyer), aki viszont azért utazott Londonba, hogy megkérje barátnője, az állatorvos Liz Wilson (Jennifer Love Hewitt) kezét.

Garfield jött... látott... és hódított: sikerrel ostromolta meg a Big Bent, a Buckingham Palotát, a Scotland Yardot, sőt még egy új kedvenc ételt is talált: a húsos pitét (persze ez azért nem ugyanaz, mint a lasagna, de néha kompromisszumot kell kötni). Garfieldot ezen a földrészen is megtalálják a méltó feladatok: helyet cserél Herceggel, a királyi származású macskával, aki éppen akkor örököl egy kastélyt. Most tehát a kastély Garfieldé - és ki vágyna többre?

A hatalmas birtokon, amely egyik percről a másikra Garfield otthona lett, királyi ellátásban részesül a világ legkényelmesebb macskája: természetesen komornyikja is van, és egy egész állatkertnyi négylábú szolgája és híve. Királyi élet - igaz, Garfield csak egy herceg.

Nem is olyan könnyű azonban koronát viselni... Lord Dargis, aki a következő az öröklési sorban, el akarja tüntetni Herceget, pontosabban az őt helyettesítő Garfieldot. És a dagi macska színes, szagos, szélesvásznú új élete hirtelen veszélybe kerül.
www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Molnár László

"Ha nem sütnének el egy-két benyögést a hétfőről vagy Ubulról, nem is tudhatnánk, ki ez a Garfield kinézetű macska, aki a lusta és önző képregényhőssel ellentétben fürgén és lazán ugrál és táncol, mások kritikája hallatán pedig elgondolkodik és el is szomorodik. Amennyire pörög Garfield a vásznon, maga a film annyira nem kap lendületet."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit olvasott utoljára?

Tovább olvasom