Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 21°C | 32°C Még több cikk.

garanciák a városoktól

Győr, Miskolc és Zalaegerszeg polgármestere is garanciát vállal, hogy rendező városként beszáll a 2012-es Európa-bajnokságba, amennyiben ez szükséges, azaz ha az európai szövetség (UEFA) 16-ról 24-re növelné a részt vevő válogatottak számát.

labdarúgás

Az UEFA januári düsseldorfi kongresszusán az akkor szavazásra jogosult 50 tagországból 41 támogatta azt a skót javaslatot, miszerint a kontinensviadal mezőnyét 16-ról 24-re emeljék fel. A végrehajtó bizottság egy hét múlva dönt, mikortól bővítik az EB mezőnyét, ugyanez a testület pedig április 18-án, Cardiffban hirdeti ki, hogy 2012-ben melyik ország(ok) adhat(nak) otthont az EB-nek.
Hétfőn Tasnádi Péter, Pécs, Gyimesi Endre, Zalaegerszeg és Káli Sándor, Miskolc polgármestere jelezte, kész garanciát adni arra, hogy 2012-ben rendezőként biztosítja a feltételeket, ha az UEFA 16 helyett 24 csapatos Európa-bajnokság mellett dönt.
Gyárfás Tamás, a hazai szervezőbizottság elnöke nem hiszi, hogy az UEFA a hajrában az EB pályázati kiírás feltételeit megváltoztatja, de a városok hozzáállását példaértékqnek tartja. Ugyanis csak ezek ismeretében adhatja meg a magyar kormány az esetleges bővítés kellő garanciáit. Jelen állás szerint Budapest, Debrecen, Győr és Székesfehérvár rendezne mérkőzéseket.
A magyar–horvát pályázat az olasz és a lengyel–ukrán közös kandidálással van versenyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól szolgált a rendőrség az ünnepen?

Tovább olvasom