Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Gábriel arkangyal és birodalmi sas lesz a Szabadság téren

Az V. kerületi önkormányzat rendkívüli ülésen fogja tárgyalni szerdán az 1944-es német megszállás 70. évfordulójára készülő emlékmű jóváhagyását. A pályázaton Párkányi Raab Péter szobrászművész alkotását választotta ki a kormányzat, kompozíciójának két fő eleme Gábriel arkangyal és a birodalmi sas - ismerteti az Index.
A pályázaton Párkányi Raab Péter szobrászművész alkotását választotta ki a kormányzat, kompozíciójának két fő eleme Gábriel arkangyal és a birodalmi sas - ismerteti az Index.

A cikk szerint a rendkívüli testületi ülés elrendeléséről Pásztor Tibor MSZP-s önkormányzati képviselő számolt be blogjában. Pásztor Tibor közzétette az üléshez megküldött dokumentációt is, benne Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár mellékelt levelét és a látványtervet is.

Lázár János leveléből kiderül, hogy a pályázaton Párkányi Raab Péter szobrászművész alkotását választották ki a közbeszerzési eljárásban.

A látványterv szerint a szobor kompozíciójának két fő eleme Gábriel arkangyal és a birodalmi sas. Az alakok egy 13 oszlopból álló, hét méter magas timpanonos kapuzatban állnak majd a tér Bank Center felőli végében, a felszín alatti parkolóház lejáratánál. A szobor anyaga bronz, kő és krómacél lesz.

A tervek szerint a művet március 15-ig kell befejeznie az alkotónak, hogy március 19-én megtarthassák az ünnepélyes avatót - írja az Index.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új polgári törvénykönyvet tanulják a jogászok

Bírák, ügyvédek és közjegyzők több száz fős turnusokban tanulmányozzák ezekben a hetekben a március… Tovább olvasom