Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Gabonatáblák felgyújtásával vádolnak egy férfit Kőszegen

A vád szerint gabonatáblák felgyújtásával csaknem tízmillió forint kárt okozott Vas megyében az a férfi, akinek a pere csütörtökön kezdődött meg a Kőszegi Városi Bíróságon.
Az ügyészség vádirata szerint a férfi múlt év júliusában és augusztusában hat alkalommal okozott szándékosan tüzet Szombathely és Kőszeg között úgy, hogy még lábon álló, aratás előtt lévő búza-, illetve árpatáblába dobott égő cigarettacsikket, majd eltávozott.

A vádlott a bíróságon azzal védekezett, "régi rossz szokása" az égő cigarettacsikkek eldobása, állítása szerint nem mérte fel, hogy egy aratás előtt lévő gabonatáblában a nyári szárazságban tüzet is okozhat.

Vallomásából kiderült, hogy kerékpárral járta a határt, olyan úton is kerekezett, amelyet csupán a földeket megközelítő munkagépek használják. Egy alkalommal, amikor ilyen helyen gyújtott tüzet égő cigarettája, 30 hektárnyi gabona égett le, a tűz egy közeli erdőrészre is átterjedt.

A csütörtöki elsőfokú tárgyaláson az ügy sértettjeit, a károsult mezőgazdasági vállalkozókat hallgatták meg, akik közül nem mindegyiknek volt biztosítása, így volt, akit jelentős kár ért.

Noha a nyomozati időszakban készült szakértői vélemény szerint a vádlott nem szenved cselekvőképességét korlátozó elmebetegségben, más korábbi orvosi szakvélemények szerint a férfi piromániás, ezért az ügyészség a szakértői vélemények kiegészítését, illetve szakértők meghallgatását kérte. A bíróság, helyt adva az újabb bizonyítási indítványnak, elnapolta a tárgyalást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esztergomban az önkormányzat helyett a kormányhivatal fizeti a segélyeket

Esztergomban a városházán kifüggesztették, hogy kormányzati intézkedések miatt nem tudják kifizetni… Tovább olvasom