Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Gaál Györgyné Márta

Gaál Györgyné Márti néni a kapuvári Széchenyi-iskolában tanít. Jelöléséről egy kollégától értesült.

Kategória: általános iskolai tanító

Név: Gaál Györgyné Márta
Széchenyi István Általános Iskola, Kapuvár

Gaál Györgyné Márti néni húsz éve tanít a kapuvári Széchenyi-iskolában. Jelöléséről egy kollégától értesült, de azon is meglepődött, hogy jelölő diákja – aki évek óta elment az intézményből – nem feledkezett meg róla.

Már személyes megkeresésünk előtt is tudott jelöléséről Gaál Györgyné, a kapuvári Széchenyi-iskola tanító nénije. Ahogy mondta: egyik kolléga telefonon gratulált neki. Márti néni elmondta, húsz éve tanít Kapuváron, előtte tíz évig a babóti nevelőtestületet erősítette. Már egész fiatalon erre a pályára készült, gyermekkorában többször játszotta el, hogy tanít egy iskolában. – Mindig harmadik-negyedik osztályos diákokat okítok, nagyon szeretem ezt a korosztályt – mondta Márti néni. Hozzátette, ezek a gyerekek már tudnak írni-olvasni, több egyéni gondolatuk van, nagyon közel állnak hozzá. Úgy véli, még mindig igazi kisgyerekek, nem jött el nekik az a kiskamaszkor és nagyon őszinték tudnak lenni. Az osztályban matematikát, testnevelést és magyart tanít. – Ez utóbbit szeretem tanítani a legjobban, hiszen a történelmi regényeken keresztül magyarságtudatukat erősíthetem a tanítványaimnak – mondta Márti néni. A matematikában a logikai feladatok megoldása jelent örömet mind neki, mind a diákoknak. Gaál Györgyné úgy véli, a tanítás nemcsak az iskola falai közé szorítkozik, ezért diákjaival sok szabadidős programot szervez. Ez némileg rányomja bélyegét magánéletére is, de megértő családjának tagjai többször részt vettek a diákoknak tartott rendezvényeken.

– Szakmai munkámban a NAT követelményeit szem előtt tartva arra törekszem, hogy minden diákom legalább az előírt minimumszintre eljusson – mondta a tanítónő. Azzal, hogy az alsóban jelenleg nem lehet évet ismételtetni a diákokkal, nem teljesen ért egyet, hiszen az a diák, aki nem sajátítja el az anyagot, jobban jár, ha még egyszer megtanulja azt. Úgy gondolja, a későbbiekben több problémát okoz az alapok hiánya, mint egy esetleges évismétlés. Ehhez azonban Márti néni hozzátette: – Igyekszem a tananyagot úgy megtanítani diákjaimnak, hogy annak elsajátításával ne legyenek problémáik.


Ajánló: Bális Dávid
– Közel öt éve végeztem már a kapuvári Széchenyi-iskolában, de Gaál Györgyné Márti nénire, volt osztályfőnökömre a mai napig szívesen emlékszem vissza. Úgy vélem, Márti néni több volt nekem, mint tanár. Szakmai munkájában felmerülő problémákat mindig nagyon kedvesen intézte el, diákjai között sosem szelektált, mindenkire egyformán kedvesen és nagy odaadással figyelt. Jó tanítóhoz méltóan a gyermekekkel nem veszekedett, gondjainkat megbeszélte velünk. A tanításon kívüli munkája volt az, aminek hatásai engem a mai napig elkísérnek. Ez a munka nagyban hozzájárult ahhoz, hogy talpra álljak. Későbbi tanulmányaim során támaszkodhattam arra az önbizalomra, amit Márti nénitől kaptam.


Tanítványok:

Németh Loretta:
– Márti néni nagyon kedves, a tanításon kívül is sokszor visz bennünket kirándulni és színházba. A kirándulásokon sok érdekeset megtudhatunk tőle.

Pálfi Csaba:
– A tanító néni nem ad olyan sok leckét, hogy túl legyünk terhelve. Türelmes hozzánk, nem idegeskedik velünk, általában megbeszéli gondjainkat.

Kurcsics Máté:
– A tanításon kívül is sokat foglalkozik velünk, sokat járunk Márti nénivel táborozni. A balatoni táborban többször játszik és sokat foglalkozik velünk.


Igazgató: Hámori György
– Gaálné Márti néni már pedagógusmúlttal érkezett iskolánkba. Úgy gondolom, hogy az előző – babóti – intézményben szerzett tapasztalatait nagyon jól kamatoztatja intézményünkben. Munkáját mindig is a gyermekközpontúság jellemezte. A diákok érdekét mindenekfölé helyezi. Oktatómunkáját évek óta kiválóan végzi, de amiben – azt gondolom – kiemelkedőt nyújt, az a diákok szabadidős tevékenységének szervezése. Nem sajnálja az idejét arra, hogy a tanulókat kirándulni és egyéb programokra vigye, emellett intézményünkben két szakkört is vezet.

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vörös Gabriella: Aranykoporsó

Vörös Gabriella múzeumigazgató Móra Ferenc Aranykoporsó című regényéről beszél. Tovább olvasom