Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Füttyös kampány hátat fordítással

Hiller István, az MSZP elnöke arra kérte Orbán Viktor Fidesz-elnököt, hogy hívja vissza „a Fidesz utcára küldött embereit”, akik megzavarták a miniszterelnök kampányeseményeit. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint a szocialista pártelnök által mondottak ugyanolyan hazugságok, mint ahogyan az, hogy nem lesz tandíj. Az ellenzéki politikus továbbra is azt kérte az emberektől, hogy ne üljenek fel a provokációnak. Fütyülés helyett ellenérzésüket azzal fejezzék ki, hogy egyszerűen hátat fordítanak a miniszterelnöknek – fűzte hozzá.

A Fidesz összehívná az egészségügyi bizottságot

A Fidesz parlamenti frakciója kezdeményezi, hogy már a jövő hét folyamán rendkívüli ülést tartson az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága, illetve hogy azon jelenjen meg Molnár Lajos egészségügyi miniszter is olyan szakmai elképzelésekkel, javaslatokkal, amelyek már rövid távon biztosíthatják a kórházak működőképességét, illetve a finanszírozást. Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke elmondta: kész egyeztetéseket folytatni a bizottsági ülés időpontjáról, ha házszabályszerű kezdeményezés érkezik. Hangsúlyozta: semmi nem indokolja, hogy az önkormányzati választásban érdekelt, kampányukat folytató képviselőket összehívják, hiszen – mint mondta – „nincs olyan helyzet, amit meg kellene beszélni, nincs olyan kormány-előterjesztés, amivel külön foglalkozni kellene”.

Módosítanák az önkormányzati törvényt

A polgármestereket a jövőben ne közvetlenül, hanem ismét a képviselő-testületek válasszák, s a funkciót egy személy csak 2–3 ciklusban tölthesse be, az erről szóló törvényjavaslat-módosítást még ősszel az Országgyűlés elé terjeszti az MDF – nyilatkozta a párt országos elnökhelyettese vasárnap. Hock Zoltán elmondta, hogy a rendszerváltás bázisára kell visszahelyezni az önkormányzati rendszert, hogy működése demokratikusabb, hatékonyabb és igazságosabb legyen. Kifejtette, hogy az „előző világ örökös tanácselnökeihez hasonló örökös polgármesteri korszak súlyos vadhajtásaként kiskirályok uralma” jöhet létre. Ennek megakadályozására célszerű a polgármesteri tisztséget időben korlátozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosokkal tartozik a rendőrség

Csongrád megyében a rendszerváltás óta 193 embert gyilkoltak meg. 1990 óta öt eset, közte egy… Tovább olvasom