Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Fűtéskorszerűsítés: felfüggesztették a pályázatot

Az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítését támogató alprogramjára beérkezett összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet, ezért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a beérkezett pályázatok feldolgozásáig pénteken délben felfüggesztette a pályázatot – tájékoztatott a tárca pénteken.
A felfüggesztésről szóló közlemény megjelenését követő 24 órán belül beadott pályázatokat még feldolgozzák – közölték. A konstrukcióra augusztus 27-től lehetett pályázatot benyújtani, a keret 864,4 millió forint. Az elnyerhető támogatás hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, elősegíti a szén-dioxid-kibocsátás további csökkentését.

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére, telepítésére fordítható. „A konstrukció elősegíti a támogatott háztartások rezsiköltségeinek, energiafogyasztásának csökkentését.

A program megrendelésekhez juttathatja az ágazat hazai kisvállalkozóit, a fejlesztések hozzájárulnak a klímavédelem területén vállalt magyar kötelezettségek teljesítéséhez" – közölte a tárca. Becslések szerint a pályázatoktól függően 1200–2100 között lehet a támogatottak száma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borbély: európai szintű polgári kezdeményezés az egységes kisebbségvédelemért

Az Európai Unióban ki kell dolgozni egy egységes, minden tagállamra érvényes kisebbségvédelmi… Tovább olvasom