Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Füstmentes óvodákért

Törvényben már hónapokkal ezelőtt megjelent, szeptembertől azonban a dohányzásra kijelölt helyeken sem lehet cigarettázni az óvodákban. A jogszabály részletes ismertetése után sokan szoktatták magukat a gondolathoz és végleg elnyomták az utolsó csikket.
Némethné Kerék Ildikó, az ÁNTSZ egészségnevelője szerint a passzus a gyermekek mellett a nem dohányzókat is védelmébe vette. A kisgyermekek többsége az egészségnevelési program keretében hall először a cigaretta ártalmas hatásáról, a megelőzés jelentőségéről. Az eddig dohányzásra kijelölt helyeket többnyire a nyári nagytakarítás, felújítás ideje alatt füstmentesítették, azaz szeptembertől ezeken a helyeken is tilos a dohányzás az óvodákban.
„ Bagózós” helynek maradhatott volna az udvar, ám mivel ez szintén az intézmény része, ezért hetek óta a szabadban is tilos a cigizés. A győri Bisinger-óvoda bejáratánál erre például tábla figyelmezteti a munkatársakat, a szülőket és az ide látogató vendégeket. Hasonló a helyzet a többi intézményben is. A megkérdezett óvodák vezetői szerint semmiféle fennakadást nem okozott a tiltás bevezetése, sok szülő kifejezetten jó néven vette ezt a fajta gondoskodást. Pécsi Miklósné, a Bisinger-óvoda vezetője megsúgta, apukát bizony már kellett figyelmeztetniük finoman, hogy az ovi udvarán ne dohányozzon. A kicsik többsége pedig már ebben a korban tudja, hogy az egészségre káros dologról van szó, így az sem ritka, amikor a gyermek otthon felnőttes komolysággal megjegyzi: „Apa, ne dohányozz, mert mérges leszel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életre keltek a tollak

Keresztes Erika első helyezést ért el egy országos kirakatrendező versenyen, ahol az ő… Tovább olvasom