Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Fürdők, strandok nyitás előtt

Mikor, hogyan és mennyiért lehet megmártózni a hűsítő vizekben idén? A legtöbb helyen felújított, megszépült – és kissé drágább – fürdők várják a strandolni indulókat.

Hétvégén is nyitott fedett

A győri uszoda a szokásos rend szerint nyit, május 11-én, szombaton. Egyelőre előszezoni nyitva tartás lesz, reggel 9-től délután 6 óráig. A kezdődő termálfürdő-építés miatt az uszoda területéből 6 ezer négyzetmétert elkerítenek, ebbe beleesik az eddigi termálvizes medence is. Működni fog a Cziráki medence és a gyerekpancsoló. A másik „ gyerekmedencét " termálvízzel töltik fel ülőfürdőnek a felnőttek számára. A sportmedence és az óriáscsúszda egyelőre nem használható, ez az időjárás függvénye. Újdonság, hogy a fedett uszoda a strand területéről is elérhető, és a hétvégéken is nyitva lesz.
A belépőjegyek 50 forinttal kerülnek többe az idén, mint tavaly. A teljes árú felnőttbelépő 500, a diák-, katona-, nyugdíjasbelépő 400, a gyermekbelépőjegy (3 – 6 éves kor között) 300 forint, a 3 évesnél fiatalabb gyerekeknek ingyenes. A tíz szelvényből álló „ csomag " kedvezményes, és aki csak délután 3 óra után megy az uszodába, 100 forinttal jobban járhat.

Sopron: új egységben

A Soproni Fürdőüzemeltető Kft. ez év február 28-án beolvadt a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt.-be. A soproni és a városkörnyéki strandok közül május elsején csak a Fertő tavi nyílt meg. A Lövér fürdő és a Tómalom május 25-től várja a felfrissülni vágyókat. Mindhárom strand felújítva, több és színvonalasabb szolgáltatással várja a vendégeket.
Az árakról Szabó Ádám üzemvezető tájékoztatta lapunkat. A belépőjegyek árai 8 – 10 százalékkal emelkednek. Az idén újdonság lesz az úgynevezett családi jegy. A Lövér uszodába egész napos felnőttjegy 495, diák, nyugdíjas 290, gyermek (3 – 6 éves korig) 170 forint. Tómalom: felnőtt 280, diák, nyugdíjas 180, gyermekjegy 80 forint. Fertő tó: felnőtt 310, diák, nyugdíjas 210, gyermekjegy 120 forint. A családi kedvezményeken kívül érdemes figyelni a bérletkonstrukciókra és más kedvezményes lehetőségekre is.

Termálfürdő mindennap

A mosonmagyaróvári termálfürdő egész évben mindennap várja a látogatókat. Hétfőn reggel 8-tól este 6-ig, keddtől péntekig reggel 8-tól este 8-ig, míg szombat és vasárnap reggel 8-tól este 7-ig tart nyitva. A belépőjegyárak kissé emelkedtek, viszont a helybéli és környékbeli lakók kedvezményt élveznek: a felnőttek így 600 forintért válthatnak jegyet. A messzebbről érkezők 900 forintot, míg diákok és nyugdíjasok 350 forintot fizetnek. A fürdőzőket kedvező árú bérletek is várják. A termálban a folyamatos üzemelés mellett a következő hónaptól egy új szaunakomplexum építése kezdődik, melynek eredményeként gőz-, merülő- és élményfürdőt is kialakítanak. A tervek szerint a medencék felújítása a nyár végén indul.

Lipót: a fejlesztés után

A lipóti termálfürdő a megszokottól eltérően idén május második felében nyitja meg kapuit és október közepéig fogad vendégeket a hét minden napján reggel 9-től este 8-ig. Ennek oka a fürdő medencéinek teljes felújítása, burkolatcseréje, amely még most is tart, illetve a nagymedence feszített víztükörre való átalakítása. Ezenkívül a Lipótra látogatókat a fa öltözőkabinok helyett új épület várja, ahol lehet öltözködni, étkezni, valamint kis szekrényekben értékeket elhelyezni. A kertészet néhány üvegházának elbontásával megnövelt strand területét parkosították. A megújult komplexum belépőárai feltehetően módosulnak.

Jövő hétvégén nyitnak

Kérdésünkre a kapuvári fürdő vezetője, Südi Tamásné válaszolt:
– A nyitást a jövő hét szombatjára tervezzük, ami egyhetes csúszást jelent. A késést a felújítási munkák okozzák, melyek a kedvezőtlen időjárás miatt húzódtak el. A három termálmedencéből kettőt újítottunk fel, ezenkívül az úszómedence egy részét is javítottuk. Minimális áremelést tervezünk a tavalyi díjakhoz képest, körülbelül ötven forinttal kerül majd többe a belépő, de új például a családi belépőjegy, ami két, illetve három gyerek részére 1600 forint lesz.

Csorna: döntésre várva

Mivel a csornai termálfürdő a város tulajdonában van, jelenleg egyeztetések folynak az önkormányzat és a Pannon-Víz rt. között a létesítmény üzemeltetéséről. A végső döntést tegnap zárt ülésen hozták meg, az eredményről lapunk holnapi számában tudunk információkat közölni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Fényírók ” programjai

A fényírók fesztiváljának holnapi programjában az esti filmvetítést követően a szombathelyi Pathália… Tovább olvasom