Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Furcsa pár: a profi és az amatőr

A német TV showműsorának egyik főszereplője lett a győri táncos, a világ- és EB-bajnok Ekker Balázs.

Szorít az idő. Szeptember 23-án üt az igazság órája. Ekkor kerül képernyőre az osztrák közszolgálati televízióban (ORF) a Dancing Stars (Táncoló sztárok) című műsor, amelyben népszerű emberek profi táncpartnerrel az oldalukon mérik össze tánctudásukat. A német nyelvterületen sztárműsorvezetőnek számító Arabella
Kiesbauernek magyar táncos jutott, a világ- és Európa-bajnok győri Ekker Balázs.

A nyolc prominens négy hölgyből és négy férfiből áll. Sikerül vajon Arabellának, Marika Lichternek, Patricia Kaisernek, Barbara Rettnek, illetve Stefano Bernardinnak, Toni Polsternek, Peter Rappnak és Mat Schuhnak profi táncossá válni?

Bepillantottunk az ORF izzadságszagú stúdiójába, ahol Arabella Kiesbauer és Ekker Balázs próbált. A szép műsorvezető hölgy, oldalán a 28 éves magyar profi táncossal, táncismeretek nélkül vágott neki a kalandnak.
– Ekki, türelmesnek kell lenned velem, mivel abszolút a nulláról indulok – üdvözli táncpartnerét Arabella az edzés elején. A latin-amerikai táncok osztrák bajnoka azonban Arabella kijelentését nem nagyon akarta elhinni, aztán meggyőződhetett róla, hogy a zene, a mozgás és az alaplépések valóban idegen szavaknak tűntek a sztármoderátornak.

Lépésről lépésre

Ekker Balázs miután mindent elért Magyarországon mint amatőr táncos – mambó világ- és Európa-bajnok, nívódíjas táncos –, Ausztriába ment a profik világába. Ott is learatta, amit lehetett – többszörös osztrák bajnok, mesterek tornájának döntőse, a világranglista 15.-e –, majd úgy döntött, hazaköltözik Győrbe.
Fejébe vette, hogy olyan tánciskolát nyit, amelynek csodájára jár mindenki. Lépésről lépésre. Ezért is adta az El Paso nevet, mely a paso doble latin tánc első lépésére utal. Évek óta tanítja és versenyezteti a fiatalokat, egyik legismertett tanítványa a Kisalföld-szépségverseny nyertese, Csala Marianna. A meghívás az osztrák show-műsorba váratlanul érte. Hogy milyen táncpedagógus, azt egy ország fogja nézni a televízióban.

Hoppá! és Bocsika!

De nézzük, mi történik a próbateremben: Balázs udvariasan dicséri Arabellát, és megjegyzi, gyorsabban tanul, mint annak idején ő. Húsz próba után a sztepp már egész profinak tűnik, keményen dolgozik Arabella a csacsacsánál, a jive pedig sokatmondóan alakul.
A kemény próba azonban nem múlik el nyomtalanul a 36 éves szépség számára. És napról napra van valami új feladat, amit meg kell tanulni.
– Mint minden résztvevő, én is alábecsültem a fizikai megterhelést – fogalmaz Arabella. – A próbák óta sokkal többet alszom, és javítani kell a kondíciómat is, mivel állandóan fáradt vagyok. Jelen pillanatban ugyanis a táncból áll az életem.
Arabella elmeséli azt is, kezdetben nagy hibákat vétett. Szörnyen frusztráló volt számára, amikor a táncterem tükrében szemügyre vette a saját mozgását. Egy profi táncos mellett még inkább kijöttek a különbségek.
A jive próbáján – amely a rock and roll és a szving keveréke – gyakran elhangzott a hoppá kifejezés, jelezve, hogy Arabella táncpartnere lábára lépett.
 
Másfél perc jive, 800 méter futás

Húsz perc után mindketten úsznak az izzadságban. Arabella megjegyzi, úgy érzi magát, mintha egy finn szaunában lenne, majd hozzáfűzi, ha ilyen tempóban csinálják tovább, szívinfarktust fog kapni. Ekker Balázs egy mosollyal és egy rövid szünettel pár percre megkegyelmez. Eközben elmondja, ha valaki másfél percig jive-ot táncol, olyan, mintha más lefutna nyolcszáz métert.
– Na ja, neked lehet, hogy nyolcszáz méter, de nekem, kezdőnek, kondíció nélkül ez kétezer méternek tűnik –
reagál Arabella.
Miközben az alaplépéseket meglepően gyorsan tanulja Arabella, a kellő összhang még nem áll össze.
– Arabella annyira a lépésekre figyel, hogy az összjátékkal gondok vannak. Ami jelen pillanatban még hiányzik, az az elegancia és a kisugárzás.
– Balázsnak teljesen igaza van – vágja rá Arabella. – Nagyon lelkes vagyok, s szeretnénk bejutni a döntőbe, jelen pillanatban azonban a puszta túlélésért küzdök. Bizonyos táncok ugyanis extrém nehezek. A győzelemre most nem gondolok, a tanultakat akarom alkalmazni, nehogy felsüljek.

(Forrás: Tvmedia)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetés a repülőtéren

A közelmúltban Spanyolországban rendezték meg a szenior atléták világbajnokságát. A viadalon a 77… Tovább olvasom