Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

FT: az MSZP-nek szerencséje volt, de könnyen elillanhat

A brit üzleti napilap szerint a várhatóan hatalmon maradó Gyurcsánynak nagyon gyorsan meg kell győznie a befektetőket. A Le Figaro arról ír, hogy ha Magyarország szeptemberig nem javít gazdasági mutatóin, akkor le kell mondania az euró 2010-es bevezetéséről.
Magyarország Izland és Új-Zéland sorsára juthat, ha a befektetési alapok folytatják a kivonulást a feltörekvő piacokról – írja a Financial Times. A brit üzleti napilap szerencsésnek nevezte a szocialista-liberális koalíciót, nem pusztán az első választási forduló megnyeréséért, hanem azért is, mert a befektetők nem büntették meg már április 9. előtt.

Az újság budapesti tudósítója, Christopher Condon rámutat: külső sokk nélkül is könnyen elillanhat a kormány szerencséje. Gyurcsány Ferencnek, aki várhatóan hatalmon marad, gyorsan kell cselekednie, hogy meggyőzze a befektetőket, képes a kiadások megzabolázására. Ha viszont nem cselekszik, akkor a forint gyengülése a háztartások 40 százalékát érinti majd, amelyek devizában vették fel hiteleiket. Ha pedig lép, akkor egyaránt szárnyalhat a kötvény- és devizapiac, megerősítve a forintot is.

A konzervatív francia Le Figaro arról ír, hogy ha Magyarország szeptemberig nem javít gazdasági mutatóin, akkor le kell mondania az euró 2010-es bevezetéséről. A cikk emlékeztet, hogy hazánkban a GDP növekedése meghaladja az évi 4 százalékot, a tavalyi infláció pedig 3,6 százalékra süllyedt. A kiváló teljesítmények dacára ugyanakkor a költségvetési hiány idén elérheti a GDP 8-9 százalékát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom