Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Friss: Albert Györgyi súlyos adósságot hagyott maga után

A pénteken elhunyt riporter halála előtt légzési és vérkeringési elégtelenségben szenvedett, amelynek következménye szívelégtelenség lett. Családja köszöni az együtt érző üzeneteket.

Élete utolsó hónapjaiban nemcsak megrendült egészsége, de súlyos anyagi gondjai is nyomasztották Albert Györgyit. Úgy tudjuk, négymillió forintnyi hitelt készült felvenni a halála előtti héten. A riporternő az igénylés előtt több barátjától is kölcsönkért, hogy befizethesse felhalmozódott APEH tartozását.
 
Szeptember 23-án munkatársunk telefonos interjút készített Györgyivel. A riporternő egyszer csak megszakította a beszélgetést mondván, éppen az APEH-ben intézi hivatalos ügyeit. Furcsa szituáció volt, mert Györgyi köztudottan irtózott a hivataloktól, szinte képtelen volt egyedül intézkedni. Azóta kiderült, mit keresett az adóhatóságnál: felhalmozódott köztartozását rendezte, hogy nagy összegű hitelt vehessen fel. Információink szerint adóssága közel 800 ezer forintra rúgott, az összeget végül barátaitól kérte kölcsön mondván, két héten belül visszafizeti.


A hitelt a hírek szerint lakásának felújítására, illetve tartozásainak rendezésére szerette volna fordítani. Külföldi utat is tervezett, az utolsó hónapjaiban arról beszélt, hogy szívesen kezdene új életet Londonban.

Györgyi barátai azonnal a segítségére siettek, összedobták a pénzt. Arról nem tudni, hogy a hitelt felvette-e október 3-ikán bekövetkezett halála előtt. A pénzügyeit most legjobb barátnője, Sándor Juli intézi.
– Kötelességemnek tekintem, hogy Györgyi halála után rendbetegyem a dolgait – mondja Juli. – Ha megtisztelt a barátságával, akkor tartozom neki ennyivel. Az utolsó éveiben nagyon sokat voltunk együtt, így tisztában voltam az üzleti, és egyéb ügyeivel. Anélkül, hogy részletekbe mennék, elárulom, hogy most úgy néz ki, sikerül minden pénzügyét rendezni: akik kölcsönöztek neki, azok visszakapják a pénzüket. Így korrekt. Pedig volt olyan köztük, aki azt mondta, hogy nem kell visszaadni. De Györgyi úgy akarná, hogy ezek a dolgok el legyenek intézve, ő is így tenne. Világéletében korrekt volt – mesélte a jó barát. 


Korábbi írásunk:

Albert Györgyi halálának oka, a jelentés szerint...

Albert Györgyi légzési és vérkeringési elégtelenség miatt halt meg pénteken - tudatta az újságíró családja.

Kötelességünknek érezzük, hogy tájékoztassuk Albert Györgyi tisztelőit és a velünk együtt gyászolókat, hogy Albert Györgyi halálának közvetlen oka a kedden kiállított hivatalos jelentés szerint "légzési és vérkeringési elégtelenség volt, amelynek következménye szívelégtelenség lett".

A család - megerősítve korábbi ígéretét - közölte azt is: rövidesen tájékoztatást adnak a végső tiszteletadás lehetőségének helyéről és idejéről is. Az együtt érző üzenetekért köszönetüket fejezték ki.


Albert Györgyi
Albert Györgyi

A család szombaton tudatta: Albert Györgyi újságíró temetése nem lesz nyilvános.

Albert Györgyi újságíró 44 éves korában, hirtelen hunyt el pénteken.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. RG 2008. október 09. 15:56
  „Nami, olvasd el meg egyszer a cikket!
  Hitelt szeretett volna folvenni, de volt koztartozasa, ezert elobb azt kellett rendezni. Ezert baratoktol kert kolcsont, h. az APEH-nel rendezni tudja a tartozast.
  Ha baratnak adsz kolcsont, nyilvan Te sem kottetsz vele hitelfedezeti eletbiztositast, nem?”
 • 28. Csak egy a sok közül 2008. október 09. 11:09
  „Ha ország világ előtt vállalja valaki hibáját, miért bántjuk azt az embert. Mindig úgy érzem ez egy segély kiálltás, segített valaki?

  ISMERTÜK??

  ugye nem,- legfeljebb mit a média közölt.
  mindenkinek vannak hibái, Isten nyugosztalja, ne csámcsogjon senki mások baján.

  APEH felé tartozni 800ezer ft. rövid egy év alatt is felhalmozódik, saját tapasztalat.Édesapám súlyos beteg volt. Én is választottam mit fizetek. Gyógyszer havi több ezer, vagy APEH, egyértelmű, mert a kettő együtt nem ment. Azóta sajnos az édesapám elment,
  APEH tartozás maradt, azóta már házam sincs.
  SEGÍTEN NEKEM SEM SEGÍTETT SENKI,!!!!
  DE MEGSZÓLNI AZT IGEN TUD AZ EGÉSZ KÖRNYEZETEM

  Tiszteletem azé ki A.GY. halála után kiáll mellette.”
 • 27. Simcike 2008. október 09. 01:50
  „Halottról vagy jót vagy seemit.

  Isten nyugosztalja!”
 • 26. Katee 2008. október 08. 21:32
  „NAMI

  De az biztos nem jelzáloghitel volt.

  Mi egy éve vettünk fel jelzálog hitelt,de ilyet nem irattak alá velünk.
  Az autó hitelnél igen ott be van építve,havi 1200 ft ami arra az esetere van ha elhunyt a hitelfelvevő nem száll a hite laz örökösökre.”
 • 25. bla-bla 2008. október 08. 17:30
  „Amúgy nekem csupán annyi bajom van ezzel, hogy addig ok, hogy amíg élt közszereplő volt, és így szinte normálisnak mondható, hogy foglalkozott vele a média. De könyörgöm: meghalt! Most már nem közszereplő, hanem egy fiatalon meghalt nő, akinek családja van, és gyászolja. Szerintem irdatlanul tapintatlan és kegyeletsértő, de nem csak ahogy vele, hanem ahogy a többi hozzá hasonló hírességgel bánik a sajtó, tv, rádió. Az, hogy adósságot hagyott, már csupán azokra tartozik, akiknek az adósa volt... Nem vagyok egy javíthatatlan idealista, de ezek a hírek mostanában kicsit túllőnek minden határon :(”
 • 24. 1973R 2008. október 08. 15:52
  „Megint egy téma,csak ennyi a médiának.
  Súlyos adósság az a 800ezer ft ? Nem,
  ezt csak a firkászok írják így le, hogy mi,egyszerű polgárok megfeddjük Őt ezért.
  Az adósságát rendezni fogja,még így holtában is,
  a könyveladásból származó bevétellel, mert most bestof lesz az eladási listán....minden könyve!
  Sajnálom Őt.
  Mindig a jók mennek el.
  R.”
 • 23. LAZA 2008. október 08. 15:17
  „Elképesztő!
  Még el sem temették!
  Micsoda beírások te jó ég!
  A hölgy közszereplő volt és a közszereplőkről általában vagy jó a véleményünk vagy rossz!A pletykalapok pedig irnak össze-vissza mindent akár igaz akár nem.
  Kár,hogy ebbe most a Kisalföld is beszállt.
  A tartozásokról:a tapasztalat az,hogy akik a legnagyobb adósók azok döngetik legjobban a mellüket sőt még jól alájuk nyúlnak és állami pénzekből kisegitik Őket.”
 • 22. Lucifer 2008. október 08. 15:10
  „Hát...Nami...nem csodálom,ha a hitelügyintéző léted már csak a múlt...főleg ha ex-hitelügyintéző létedre nem tudod,hogy mit kellett aláíratnod a szerencsétlen hitelfelvevőkkel...
  Albert Györgyi:Tiginek maximálisan igaza van,ez deviancia a javából.Soha nem találta a helyét,minden kínjáért mást okolt,egyik hülyeséget követte el a másik után.Életében először jó helyen van,nyugodjék békében.”
 • 21. Tigi 2008. október 08. 15:08
  „Miért kellene magát megvédenie az itt elhangzottaktól? Ő ezeket a dolgokat életében is felvállalta!Nem egyszer nyilatkozott zűrös életéről. Akkor miről beszélünk most? Ez csak beszélgetés róla.Ennyi!”
 • 20. Nami 2008. október 08. 15:00
  „Ez rendben van, hogy biztosítás, de ma már csak úgy vehetsz fel ekkora összeget, ha ezt a papírt/biztosítást aláírod. Bocsi, de hitelügyintézőként dolgoztam...”
 • 19. bla-bla 2008. október 08. 14:58
  „Hm... Azon gondolkodom magamban, amint a tetőri ablakom felett elsuhanó bárányfelhőket figyelem az ég kékjén, és egy napsütötte fenyőcsúcs is bekandikál az ablakon, hogy MI A BÁNATOS LÓTÚRÓÉRT NEM LEHET BÉKÉNHAGYNI EZT A NŐT MÉG HOLTÁBAN SEM!

  Könnyű ilyeneket állítani, hiszen már nem tudja megcáfolni... Grat, média...”
 • 18. ?????? 2008. október 08. 14:51
  „"7. Nami 2008.10.08. 11:23
  Először is: Őszinte részvétem! Másodszor is: Könyörgöm minek ilyet "kitalálni", hogy súlyos adósságot hagyott maga után, holott emberek, 2008-at írunk, már minden hitelfelvétel mellé aláíratnak az emberrel egy olyan papírt ami direkt erről szól, hogy halál esetén a hiteltörlesztés törlődik.... Pfff...."

  Az nem papír,hanem biztosítás, amit fizetni kell a hiteltörlesztéssel együtt.”
 • 17. ?????? 2008. október 08. 14:51
  „"7. Nami 2008.10.08. 11:23
  Először is: Őszinte részvétem! Másodszor is: Könyörgöm minek ilyet "kitalálni", hogy súlyos adósságot hagyott maga után, holott emberek, 2008-at írunk, már minden hitelfelvétel mellé aláíratnak az emberrel egy olyan papírt ami direkt erről szól, hogy halál esetén a hiteltörlesztés törlődik.... Pfff...."

  Az nem papír,hanem biztosítás, amit fizetni kell a hiteltörlesztéssel együtt.”
 • 16. Muccii 2008. október 08. 14:11
  „Tigi!
  Ezt én sem tudtam volna pontosabban és lényegre törőbben megfogalmazni.Hihetetlenül negatív személyiség volt.Nyugodjon békében,talán most már "ott fenn" megbékél és nem elégedetlenkedik tovább...”
 • 15. tomani 2008. október 08. 13:26
  „Tigi-nek igazat adok.”
 • 14. Nami 2008. október 08. 13:22
  „Tommm köszi a hozzászólást. Ez mind igaz. DE!!! Én májusban vettem fel hitelt, és lám milyen papírt írattak velem alá. Ha esetleg történne velem valami - Isten ne adja´ - nem száll át az adósság a családtagjaimra... Én csak ebből indulok ki...”
 • 13. Tigi 2008. október 08. 13:13
  „Elnézést, hogy kissé nyers voltam!

  Sajnálom!”
 • 12. Tigi 2008. október 08. 12:55
  „Figyi!
  Épp azért nem fejtettem ki őszinte véleményem, mert senkit nem szeretnék megbántani vele. Igazából egy teljes oldal nem lenne elég arra, hogy a véleményemet kifejtsem ( negatív ), erről a hölgyről.
  Nehogy akkora egyéniség legyen már, hogy követendő példaként nézzünk rá!
  Már túlzás ez a magasztalás az egyéniségét illetően.
  Milyen egyéniség? Hisz sosem lehetett kiigazodni rajta!
  Egyéniség az, akinek több abortusza volt, keszekúzsa párkapcsolatai, öngyilkossági kísérletek sokasága, alkoholizmus stb. Nem nem egyéniség, hanem DEVIANCIA! Ezt így hívják!

  Mindezt leszámítva, tényleg sajnálatos, ami vele történt, de főleg a családtagjaival ás szeretteivel. Biztos voltak jó tulajdonságai is!
  Épp ezért nyugodjon békéban és ezt teljesen őszinte szívből kívánom még úgyis, hogy nem szipmatizáltam vele!”
 • 11. L. Anita 2008. október 08. 12:42
  „Sajnálom a történteket! Albert Györgyit igazából senki sem ismerte teljesen, kivéve talán a nagy szerelmét! De mégis egy egyéniség volt aki ritka módon fellvállalta magát vagy a gondjait! Ezért nagyon tisztelem mert ez nem kis dolog és abszolut őszinte... Másrészt meg halottról vagy jót, vagy semmit! Akiknek olyan vélemyényük van tartsák meg maguknak, ne nehezítség meg a hozzátartozók amúgy sem könnyű helyzetét! Egy kicsit nézzék az ő szemszögükből is hogy mit élhetnek most át! Hagyátok őt békén, elég gondja volt! Nyugodj békében Györgyi! Őszinte részvétem!
  Anita voltam Győrből!”
 • 10. Icsi 2008. október 08. 12:02
  „Én még nem hallottam olyanról, hogyha valaki meghal, akkor semmis a tartozása. Akkor mi lenne itt?
  Egyébként meg tiszteséges embernek nincs apeh tartozása. erről ennyit!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szex a leghatásosabb módszer a ráncok ellen?

Ha aggódik egyre csak szaporodó és mélyülő ráncai miatt, nyugodjon meg. Nem lesz szüksége sem… Tovább olvasom