Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Frenák Pál új előadás a Trafóban

A Trafó műsorra tűzte a Frenák Pál Társulat érzéki Lakoma-feldolgozását. A korábban Festen címen játszott Lakomában, a koreográfus Frenák Pál egy nagy dorbézolásra, egy kannibalisztikus lakomára hívja az érdeklődőket. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében pedig legújabb darabjuk, a Blue Spring bemutatására készülnek ugyanitt.
Ebben az évadban a harmadik budapesti Frenák bemutató látható. A társulat eddig talán legismertebb produkciója a Tricks & Tracks, és a KáOsz után Frenák a Lakoma című darabját is a Trafó Kortárs Művészetek Házában adják elő pénteken és szombaton este. A Lakomában a szexuális izgalom, és a fantázia pajzánsága áll a középpontban.

Companie Pal Frenak

A nagy dorbézolás egy vég nélküli egymásba fonódás: a szereplők szinte egymást falják fel. "Testünk és lényünk kincstár, mely az anyagok, terek, testek és illatok érintkezéséből születő emlékeink lenyomatát őrzi" -
mondja Frenák Pál. Semmi sem az, aminek látszik, mindennek kettős értelme van. Az áldozat támadóvá, a támadó pedig áldozattá válik - és ez vezet el a végkifejlethez. A darabban egymás után lép színre a tizenegy szereplő, mindegyikük megdöbbentő külsővel.

Az előadói gárda sokszínű: két lány a nőiesség megtestesítőjeként szerepel, jelenlétük felkavarja a hangulatot. Frenák Pál (szokás szerint) váratlanul tűnik föl a színpadon, s mindig rövid időre. Táncát a jelbeszéddel kombinálja. Az egyik férfi táncos a legsokkolóbb jelenet részese, akrobatikus kötéltánca hatalmas élmény.

A két zsiráf is komikus szereplője az előadásnak. Mindannyiszor a káosz közepén jelennek meg. Beléptükkor a szereplők viselkedése megváltozik, a zene könnyedebbé válik, játékká alakul a cselekmény. Sokszor átballagnak a színpadon, mindenkit végigmérnek, megbökdösnek, a táncba ritkán szállnak be, megmaradnak külső szemlélőnek. Bravúros a befejezés, amikor a néző azt hiszi, hogy vége a darabnak, ő is szereplővé válik. A táncosok partnereként, ő is a színpadra kerül, Frenák ezzel sugallja, hogy ez a mi "Lakománk".

artitura.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harsányi Gábor nyert a vígjátékíró versenyen

Harsányi Gábor Kis ember, kis szobor címmel írt darabja nyerte el a zsűri, valamint a közönség… Tovább olvasom