Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Freemail-jelszót kér a hamis levél

Hamis az a levél, melyben a Freemail-üzemeltetők nevében hitelesítés címén a jelszó megadására szólítja fel egy ismeretlen az ingyenposta felhasználóit.
Hamis levéllel bombázzák a Freemail felhasználóit ismeretlenek: a levelezőszolgáltatás tulajdonosa, a T-Online Magyarország Zrt. aláírásával, látszólag a Freemail üzemeltetőinek nevében kiküldött levélben egy 2007. március 1-i átállásról írnak, melynek zavartalan lebonyolításához a postafiók-tulajdonosok hitelesítésére hívnak fel.

A hitelesítés elvégzéséhez a freemail-check.com címre irányítják a levél olvasóját, miszerint ott kell megadnia felhasználónevét és jelszavát. A fenti oldalt nem a Freemail üzemeltetői hozták létre, és a T-Online-nak sincs köze hozzá - közönséges átverésről van szó, a levél kiagyalói a freemailesek hozzáférését akarják megszerezni.

Mint ahogy eddig sem, így most, és a jövőben sem kéri a Freemail a felhasználóit arra, hogy hitelesítsék, vagy azonosítsák magukat - különösen nem egy, a nemzetközi névtérben (azaz nem .hu, hanem .com végződésű) internetoldalon. Aki a freemail-check.com címen megadta postafiókja jelszavát, azoknak az üzemeltetők azt tanácsolják: a Freemail oldalán mihamarabb változtassa meg.

Forrás: origo.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy női táska egészségtelen

A New York Times egészségügyi mellékletében közöltek szerint a túlméretezett táskák divatja nyomán egyre több nőnek fáj a nyaka és a válla. Sokan táskacipelés közben még telefonálnak is, ezért még magasabbra húzzák a vállukat, görcs alakul ki az izomzatban. A tartásra kifejezetten rossz hatással van a nagyméretű, telipakolt női táska. Tovább olvasom