Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Francia vendégtüntetők: Magyarország ügye európai ügy

A március 15-i tüntetésére érkezett francia aktivisták úgy vélik: fontos, hogy Európa szolidaritást vállaljon a magyar demokrácia ügyével.
Ami Budapesten történik, az egész Európára s az európai fiatalok jövőjére is hatással van, nem csak Magyarországra - fejtették ki az MTI-nek az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) mozgalom március 15-i tüntetésére érkezett francia aktivisták, akik úgy vélik: éppen ezért fontos, hogy Európa szolidaritást vállaljon a magyar demokrácia ügyével.

A spontán módon szerveződött, többnyire különböző diákszervezetekből és szakszervezetekből érkező francia diákok látogatásának célja egyrészt az, hogy közelebbről megismerjék a magyar politikai helyzetet, illetve az, hogy kapcsolatokat építsenek ki a különböző "haladó szellemű" magyar szervezetekkel, tapasztalatot cseréljenek velük, illetve lefektessék egy jövőbeni együttműködés alapjait.

A csoport ennek szellemében szerdán az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen találkozott a Hallgatói Hálózat (HaHa) képviselőivel, később pedig a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségével (MSZOSZ), az ATTAC Magyarországgal, illetve a Magyarországi Munkáspárt 2006 képviselőjével folytattak megbeszéléseket. Ezt követően ellátogattak a Lehet Más a Politika (LMP) székházába is, ahol Herman Zita, a párt nemzetközi munkacsoportjának titkára, illetve Erőss Gábor, az országos választmány tagja fogadta őket.

"Nem azért jöttünk, hogy forradalmat csináljunk Magyarországon. Találkozni szeretnénk az emberekkel, hogy megértsük, mi történik itt, és hogy megosszuk a tapasztalatainkat. Egy magyar és egy francia fiatal a történelmi és kulturális különbségek ellenére nagyon is hasonló problémákon osztozik jelenleg, mint például a munkanélküliség" - hangsúlyozta Maxance Barré joghallgató, a csoport egyik vezetője. "A fiataloknak aktívan részt kell venniük a jövőjük formálásában" - tette hozzá.

"Azt is nagyon fontosnak tartjuk, hogy az Európai Unió ne csupán egy gazdasági, hanem - az alapítók céljával összhangban - egy értékközösség is legyen. Egy újfajta államközi szolidaritás kialakítására van szükség" - fogalmazta meg a csoport további céljait Quentin Guillemain, aki Párizsból érkezett Budapestre.

A francia fiatalok az este folyamán még találkoznak Fazekas Dániellel, a Milla szóvivőjével is, csütörtökön pedig további tagokkal kiegészülve részt vesznek majd a mozgalom által szervezett tüntetésen.Olvasóink írták

 • 10. rommel2 2012. március 18. 21:42
  „AZ MSZP ÁLTAL RENDELT FRANCIA TÜNTETŐK !!!
  ŐKET IS 300 EURÓS FIZETÉSBŐL TANITTATJÁK ???
  AZ MSZP LEGALÁBB HOZZÁNK HASONLÓ ORSZÁGBÓL RENDELT VOLNA TÜNTETŐKET !!!
  JÖTTEK , LÁTTAK ,
  ÉS LESAJNÁLTAK MINKET !!!
  KÖSZÖNJÜK , "SOKAT SEGITETTEK NEKÜNK" !!!”
 • 9. gjozsi88 2012. március 16. 15:40
  „még annyit:
  Azon röhögtem, hogy a Viktor a hitelekkel történő becserkészésről beszél.......miközben 2000-ben ő inditotta el a merjetek álmodni retorikával a három gyerek, négy kerék, öt szoba programot, a hitelkre épülő lakástámogatási rendszert!!!!”
 • 8. gjozsi88 2012. március 16. 15:38
  „6-ra!
  Ki gyarmatosít?????
  Gyarmatra adnak 24 milliárd euro fejlesztési pénzt bárhol is????
  (tudod ami 7 éves költségvetésben 8 milliárd euro befizetés és a 32 milliárd támogatás közti különbség!!!!)”
 • 7. Eva- 2012. március 16. 09:23
  „rövidesen nem leszel gyarmat--ha így folytatódik

  Honnan veszed majd a szükséges pénzt, hogy a mostani létedet fenntartsd?
  Vagy jöhet a jurta, a kecske, meg a kiskert?
  Vagy a hús a nyereg alatt--de merre indulsz?!”
 • 6. knifemaster 2012. március 15. 12:32
  „3. pancser 2012.03.15. 08:33
  Örülnie kell,hogy befogadták?Tehát örülni kell a gyarmatosításnak?
  Gyógyszeradagod rendben?”
 • 5. gjozsi88 2012. március 15. 09:29
  „galamblelkü

  Mert a lengyel szimpatizánsok miből tájékozódnak????

  Egyébbként az unió kérései semmi mást nem jelentenek, mint amit a piacok elötte igazoltak!!!!
  Egyszerüen nem fektetnek ide be!!!!
  Az unió kritikája következmény!!!!
  Annak a következménye, hogy a piacok mesés 10,5% hozamért sem fektetnek magyar állampapirba.......ez a bizalom vesztés nem mástól, mint a viktori intézkedések, kiszámithatatlansága és jogbiztonság felszámolása miatt keletkezett!!!!
  Az unió erre hívja fel a figyelmet!!!!!

  A lengyelek szimpátiája nem hoz magával befektető tőkét, sem piaci bizalmat, csupán kiállást egy lengyel jobboldali lap szervezésében.......melyről tudjuk, hogy a magyar kormány milliárdokat költ erre a kommunikációra,(Kovács Zoltán államtitkár szerint is) igy feltehetőleg adott pénzt a lengyel jobboldali lapnak is erre a szervezésre.....a nem tudják miért!!!!”
 • 4. galamblelkü 2012. március 15. 09:18
  „Pancser!Európa szenved az ócska,talajtalan liberalizmustól.Ezek a francia fiataloknak fogalmuk sincs mi az igazság és ha csak igy szerzik be az információikat -egyoldaluan-továbbra is manipulálhatók lesznek.Hajra Pancser,aztán térdre ez a te ideológiád.”
 • 3. pancser 2012. március 15. 08:33
  „Az tenne be Európának, ha az orbánizmus ócska ideológiája terjedne el akkor hamarosan háborús tűzfészek lenne Európa. Magyarországnak egyelőre örülnie kell, hogy befogadták. Ahogy orbán viselkedik az a mongol Batu kán stílusa, vagy dúló Attiláé, erő nélkül!”
 • 2. load 2012. március 15. 00:57
  „1. embertelen
  Magyarország izgalmas hely lett.
  Európa problémái a jóléti államok leépítésének szükségessége, a népesség fogyás, az illegális és kontrollálhatatlan bevándorlás, a magas adók, a rugalmatlan munkaügyi törvények, amelyek meggátolják a vállalatok átalakítását, az ázsiai országok növekvő versenyképessége, a merev szociális és gazdasági rendszerek, amelyek túlköltekezésre kényszerítik az államokat.
  A kétharmados fülkeforradalom, az orbánizmus áttörte az országhatárokat és egy lehetséges európai alternatívának tűnik.
  Egyelőre a perifériához közeli európai országok kiábrándultjai számára.”
 • 1. embertelen 2012. március 14. 22:37
  „Francia vendégtüntetők is lesznek? Én eddig úgy tudtam, hogy csak a fideszes lengyel fiuk jönnek egy kicsit ingyen kirándulni Budapestre. Úgy látszik, hogy az idegenforgalmi turizmus helyett beindult a tüntető turizmus. A múltkor Romániából is jöttek fideszes tüntetők.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benyújtotta a Fidesz az Országgyűlésről szóló törvényjavaslatot

Benyújtotta az Országgyűlésről szóló új törvény javaslatát és a hatályos házszabály módosítását a… Tovább olvasom