Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Fotók! Nőtt a halálos áldozatok száma: kamion és busz ütközött az M70-esen

A kórházban meghalt az M70-es autóúton történt kedd hajnali buszbaleset egyik sérültje.

Tiborcz János, Zala megyei rendőr-főkapitány közölte: a baleset idején a buszon ülő utas délelőtt belehalt sérüléseibe. A tömegszerencsétlenség halálos áldozatainak száma ezzel hatra emelkedett.

Korábban:

Válságos az állapota a kedd hajnali, az M70-es autóúton történt buszbaleset legsúlyosabb sérültjének, akit koponyasérülései miatt műtenek - tájékoztott a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója.

Bátorfi József közölte: a sérült súlyos, életveszélyes állapotban, agyzúzódással érkezett a kórházba, ami miatt koponyaműtétet végeznek rajta.

További három súlyos sérült fekszik a nagykanizsai intézményben, egyiküket nyolc óra után műtétre készítették elő, neki léprepedés miatt belső vérzése van. A másik két súlyos állapotú beteg szintén tompa hasi és mellkasi sérüléseket szenvedett, őket még megfigyelik, de valószínűleg az esetükben nem lesz szükség műtétre.

A főigazgató elmondta: összesen 27 sérültet szállítottak a mentők Nagykanizsára. A 23 könnyebb sérüléses betegnek zúzódása, csonttörése van, négy kórházi osztályon ápolják őket.

Hozzátette, hogy a tömegbaleset nem okoz ellátási problémákat a Kanizsai Dorottya Kórházban, de a tervezett műtéti beavatkozásokat át kellett csoportosítani. Nincs kommunikációs problémájuk sem a betegekkel, mert van olyan dolgozójuk, aki beszél románul.

A román autóbusz kedden kora reggel a Zala megyei Csörnyeföld közelében összeütközött egy Szlovénia felől érkező kamionnal. A balesetben öten meghaltak.

Tiborcz János, Zala megye rendőrfőkapitánya korábban azt közölte: a nyomok alapján valószínűsíthető, hogy a busz áttért a szemközti sávba, és akkor történt az ütközés. A buszon a három váltósofőrrel együtt negyvenen utaztak. A szlovén kamionos, továbbá a busz két sofőrje és két utasa halt meg a helyszínen.

Elaludhatott a sofőr

Az utasok elmondása szerint valószínűleg elaludt az autóbusz vezetője, akit pihenés nélkül fordítottak vissza Romániából Spanyolországba.

Ezt közölte az M70-es autóúton kedden kora reggel a Zala megyei Csörnyeföld közelében balesetet szenvedett román jármű egyetlen magyarul beszélő utasa.

Az M70-es autóúton kedden kora reggel a Zala megyei Csörnyeföld közelében balesetet szenvedett román jármű egyetlen magyarul beszélő A balesetben öten meghaltak, huszonhárman megsérültek.Ioan Tent azt mondta, hogy Aradon szállt fel a spanyolországi Valenciába tartó járműre, amelyet három sofőr váltva vezetett. Ő maga is aludt, amikor a szlovén határtól mindössze öt kilométerre bekövetkezett a baleset, később segített a tolmácsolásban, így társaitól tudta meg a részleteket.

Hozzátette: a sofőr állítólag már idegesen és fáradtan ült fel a buszra, mert előző nap érkezett vissza Spanyolországból és pihenés nélkül vissza is fordították a főnökei. A buszvezető nagy valószínűséggel elaludt a volánnál, ezért tért át a szembejövők sávjába, ahol a Szlovénia felől érkező kamionos többször is rájuk villogott, de már elkerülhetetlen volt az ütközés.A férfit, aki a balesetet kisebb karcolásokkal élte túl, tíz utastársával együtt különbusszal a csörnyeföldi faluházba szállították. Itt a polgári védelem és a település polgármestere gondoskodott arról, hogy lemoshassák magukról a mészport, ellátták őket teával, kávéval, aprósüteménnyel, s a rendőrök is a faluházban hallgatják meg a komolyabb sérülést nem szenvedett utasokat.Tiborcz János, Zala megye rendőrfőkapitánya korábban azt közölte: a nyomok alapján valószínűsíthető, hogy a busz áttért a szemközti sávba, és akkor történt az ütközés. A buszon a három váltósofőrrel együtt negyvenen utaztak. A szlovén kamionos, továbbá a busz két sofőrje és két utasa halt meg a helyszínen.A balesetben összesen huszonhárman sérültek meg, egy ember életveszélyesen, hárman súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek, mindannyiukat a nagykanizsai kórházba vitték.

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója azt közölte, hogy a szlovén jármű őrölt mészport szállított, amely részben az útra szóródott, de nem számít veszélyes anyagnak.

Korábban:

Az MTI tudósítója a helyszínen egy utastól úgy értesült, hogy az autóbuszon három sofőrön kívül 49 utas volt akkor, amikor a baleset történt.

A két jármű frontálisan ütközött - fűzte hozzá a szemtanú. A halálos áldozatok közül az egyik a szlovén cementszállító kamion vezetője, négyen pedig az autóbusz utasai.

A Romániából Spanyolországba tartó autóbuszon 4-5 gyermek is ült, de az utasok többségével együtt aludtak, amikor a tragédia történt.

Az első információk szerint legalább huszonöten szenvedtek sérülést. A hét autóval a helyszínre érkező mentők folyamatosan vizsgálják a busz út szélén várakozó utasait.

A román autóbusz és szlovén kamion ütközése az M70-es autóút 15-ös és 16-os kilométerszelvénye között olyan szakaszon történt, ahol kétszer egy sávosra szűkül az útpálya. A helyszínt a kamionból kiborult cement miatt fehér por borítja, a járművek közelében pedig szétszóródott csomagok, ruhadarabok és véres kendők hevernek.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. AHA 2011. június 21. 17:30
  „. kamikaze

  Csak egy maradt.”
 • 21. kamikaze 2011. június 21. 17:26
  „A másik két román sofőrt is biztos sittre vágnám el sem tudom képzelni hogy lehetséges ilyen ha három sofőr van a buszon!!!!”
 • 20. miracle 2011. június 21. 15:50
  „csak1
  Van jogsim.
  Ha a villogtatásra van idő, fékezni is. Azt nem állítom, hogy meg is tudott volna állni.
  Olyat viszont gyakran látok, hogy valaki meredeken előz, a szembejövő az villogtat, de attól még nyomja a gázt, de legalábbis nem tapos a fékbe, nem megy félre, hanem várja, hogy mi lesz.”
 • 19. paris18 2011. június 21. 14:51
  „16. Hyppolit

  én is merek többet is”
 • 18. páctivald 2011. június 21. 13:51
  „16. Hyppolit 2011.06.21. 13:26

  "Három soför volt, miért a legkialvatlanabb vezetett?"

  Már más is írta,nem ő dönti el mikor vezet. Meghatározott időközönként váltják egymást,akkor vezet,amikor rákerül a sor!

  A végzettségeket meg hagyjuk. Nem egy diplomás sofőrt ismerek.”
 • 17. Hyppolit 2011. június 21. 13:28
  „(A sofőr szó természetesen hosszú ő-vel.)”
 • 16. Hyppolit 2011. június 21. 13:26
  „13!Nem soför akart lenni, mondjuk ki, arra futotta.Olyat még nem hallottam, hogy vki jeles érettségivel, esetleg egy egyetemi felvételivel soför akar lenni.De azon túl, hogy minden szakmát maximálisan tisztelek, minden területen megvan a "kellő" veszélyforrás. Akár egy darukezelő, vagy mozdonyvezető, esztergályos, de lehet egy orvos, vagy akár benzinkutas.
  6-hoz.Három soför volt, miért a legkialvatlanabb vezetett?”
 • 15. csak1 2011. június 21. 13:06
  „miracle arra nem gondolsz, hogy esetleg nem volt rá idő? tudod nagy sebesség mellett az nem megy olyan könnyen...! van jogsid?”
 • 14. miracle 2011. június 21. 12:55
  „Ez egy elég hülye szokás, ez a villogtatás. Nem villogtatni kell, hanem fékezni.”
 • 13. nane 2011. június 21. 12:33
  „Hypolit, így igaz mehetet volna tűzoltónak,rendőrnek, ápolónak,tanárnak stb de ő pont sofőr akart lenni.Még ilyet!”
 • 12. paris18 2011. június 21. 11:33
  „8. Pedró
  azért ez nem így van, hogy az vezet aki a legfittebb, hanem aki épp sorra kerül.lehet a másik kettőnek előtte fogyott el a vezetési ideje

  11. vanessa így van”
 • 11. vanessa 2011. június 21. 10:30
  „szép napot!Azokat kéne meghurcolni akik hajtják Őket,Őket nem érdekli az emberek élete.Mi is majdnem balesetet szenvedtünk egy román kamionos miatt aki elaludt a volánnál,Pestről jöttünk haza busszal, amikor Likocsnál elénk hajtott egy kamion cikk cakkban ment,szerencsére a buszsöför nem hajtott gyorsan, igy is hajszálhija volt hogy nem történ tragédia,”
 • 10. nyusz 2011. június 21. 09:41
  „"3" Romániába a cégvezetöket nem érdekli,h.mi van,menniük kell ,ha az még az életébe is kerül a soföröknek.Rohadtul tul hajszolják őket,és ha netán comment,akkor"ellehet menni"”
 • 9. Epoxigyanta 2011. június 21. 09:37
  „Ahogy mostanában észreveszem,a román közlekedés kultúra nincs a helyzet magaslatán.
  Isten ments a román sofőröktől!”
 • 8. Pedró 2011. június 21. 09:25
  „6. AHA: Pontossan! Azt nem értem, ha 3 vezető volt a buszon, miért a legfáradtabb ült a volán mögé?
  Szerencsétlen kamionos, próbálta figyelmeztetni, mindhiába! A buszos hibája miatt az életével fizetett!!
  Azért ezt a felelőtlen sofört meg kéne rángatni 5 ember haláláért...”
 • 7. zopika02 2011. június 21. 09:25
  „Majd most jön a fokozott közúti ellenőrzés, biztonsági öv, szonda, háromlábú....................”
 • 6. AHA 2011. június 21. 09:21
  „Hyppolit

  "..hozzátette: a sofőr állítólag már idegesen és fáradtan ült fel a buszra, mert előző nap érkezett vissza Spanyolországból és pihenés nélkül vissza is fordították a főnökei. A buszvezető nagy valószínűséggel elaludt a volánnál, ezért tért át a szembejövők sávjába, ahol a Szlovénia felől érkező kamionos többször is rájuk villogott, de már elkerülhetetlen volt az ütközés."

  Az igaz,hogy senkinek nem kötelező,de ebben az esetben egy kicsit más a dolgok állása!”
 • 5. Hyppolit 2011. június 21. 09:07
  „4-hez!nane, igazad van, de van egy orosz közmondás, miszerint "aki szánkózni akar, az tanulja meg a szánkót vinni is".Vagyis senkinek sem kötelező kamionsofőrnek, illetve buszsofőrnek menni. Aki ezt a pályát választja, annak pontosan tudnia kell, hogy nem irodában fog ülni, nem boltban fog kiszolgálni, nem lapától egész nap, stb, hanem minden szépségével és nehézségével az utakat fogja róni.Sok szép szakma létezik, lehet választani bőven.”
 • 4. orion1 2011. június 21. 08:52
  „Az index cikkében a fehér por az őrölt mészkő volt, ami valószínü is, mert a cement az szürke”
 • 3. nane 2011. június 21. 08:47
  „Arra nem gondol senki, hogy a sofőrök túlterheltek,hajtják őket mint a lovakat,fáradtak minél több bőrt le akarnak húzni róluk.Hajrá MO!Hajrá Európa!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitart a pártszavazás mellett a Gyurcsány-platform

Kitart pártszavazási kezdeményezése mellett a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció… Tovább olvasom