Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Forralt bor és társai

Fűszeres forralt bor, puncs és grog - az ízletes meleg italok felmelegítenek a hideg téli estéken.  

Forraltbor

Hozzávalók:
1 liter bor
2 citrom leve
10 dkg porcukor
10 szem szegfűszeg
fahéj
A bort és az ízlés szerint hozzáadott többi összetevőt forráspontig hevítjük, de nem forraljuk, mert az árt a bor aromájának.

Gyümölcsös forralt bor

Hozzávalók:
2 liter vörösbor
15 szem szegfűszeg
10 dkg mazsola
10 dkg darabolt, aszalt alma
1 alma
1 citrom
10 dkg cukor
fahéj
Valamennyi hozzávalót egy fazékba öntjük, fahéjjal, cukorral, ízesítjük és felforraljuk. Negyedórát állni hagyjuk, majd poharakba merve kínáljuk.


Ünnepi puncs

Hozzávalók:
Fekete tea
5 evőkanál méz
0,5 dl gyömbérszirup
3 dl rum
A teát 1 liter vízzel leforrázzuk. Egy külön edényben a rumot, a mézet és a gyömbérszirupot felforrósítjuk, majd az egészet a teához öntjük. Citrom vagy narancskarikával díszített pohárban kínáljuk.

Grog

Hozzávalók:
5 cl rum
2 cl bor
3 cl citromlé
3 kiskanál porcukor
Összekeverjük a hozzávalókat és forráspontig melegítjük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi szokások és játékok

Tovább olvasom