Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Formatervezési műhely a Vam Design Centerben

A szemét nem vész el, csak átalakul címmel nyílt dizájnműhely várja az érdeklődőket szombaton a Vam Design Centerben Budapesten.

A látogatók hulladékból ékszereket, használati- és dísztárgyakat készíthetnek a DNS Group alkotócsoport vezetésével. Alapanyagként az alkotók petpalackot és ásványi kőzettörmeléket használnak, amely úgy formálható, akár az agyag, könnyen kezelhető, gyorsan megszárad, és tetszés szerint színezhető, festhető - tájékoztatta az MTI-t a kiállítóhely.

A workshopon most bárki megismerkedhet a technikával, szabadon kipróbálhatja fantáziáját, kézügyességét, egyúttal választ kaphat néhány, a környezettudatosság fontosságára és szükségszerűségére rávilágító kérdésre. A projekt fontos eleme, hogy a gyerekeket is bevonják az alkotási folyamatba, amelynek során rengeteget megtudhatnak arról, hogy milyen környezetkárosító hatása van a pillepalacknak és a többi - nem lebomló - szemétnek. Az iskoláskorú gyerekeket megmozgató játékos foglalkozásokon az érdeklődők térbútorokat készíthetnek pillepalackokból.

A DNS Egyesület által kitalált projekt egy olyan társadalmi, közösségi, közjóléti célokat szolgáló program, ami egyben egy környezetvédelmi és művészeti-kreatív lehetőség is. A workshopon való részvétel a kiállítás belépőjével ingyenes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pécsi vízmű - Páva Zsolt: törvényes volt a birtokbavétel

Törvényes volt a Pécsi Vízmű birtokbavétele - jelentette ki Páva Zsolt (Fidesz), Pécs polgármestere… Tovább olvasom