Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Forgács nyugodt, alkotó légkört ígér

Szerda délután állt elQször megbízott igazgatóként a GyQri Nemzeti Színház társulata elé Forgács Péter. Borkai Zsolt polgármester és Ottófi Rudolf alpolgármester is jelen volt, akárcsak Korcsmáros György felmentett igazgató.
Forgács Péter a jelen lévQ önkormányzati vezetQkkel együtt folyamatos munkát ígért. Mint elmondta, tudja, hogy sokan érzik bizonytalannak a helyzetet, ez érthetQ, ám nem kell aggódni. Takarékosabb színházat tervezett, hat nagyszínházi bemutatóval és 2–3 kisszínházival. A megbízott igazgató elmondta, most ismerkedik a színház ügyeivel, lassan átlátja a helyzetet. Bizalmat kért azoktól, akik eddig is jól ismerték mint rendezQt, színészt.
Kiderült, Ottófi Rudolf kérte fel erre a feladatra, melyet nyolc nappal ezelQtt fogadott el. FQleg azért, nehogy egy kívülrQl érkezQ ember felborítsa a színház életét.
(Bede Fazekas Csaba ezt szintén megerQsítette, mondván: Forgács Péter kinevezése a lehetQ legjobb megoldás mind közül, amelyrQl rebesgettek korábban.) A megbízott igazgató megnyugtatott mindenkit, lesz opera, nem rúg ki senkit, sQt, Korcsmáros György érdekében is lobbizott a városházán. Így Korcsmáros, bár felfüggesztették, rendezheti a Chicagót és a Nanát is az eredeti évadtervnek megfelelQen. Forgács tervei között szerepel még a színház elQtti holttér élQvé tétele egy kávéházzal, a GyQri Nyárban a színház részvétele, a színészlakások állapotának javítása, a parkolási rend ésszerqsítése a színház mellett, valamint az opera- és musical-elQadásokra akár burgenlandi emberek szervezése is.
P is tapsot kapott, mint szinte minden felszólaló. ÉrezhetQ volt, a színészek nyugtalanok, mi lesz velük. Borkai Zsolt polgármester több ízben leszögezte, a színházra szükség van, a mqködéséhez a hátteret az önkormányzat biztosítja. A mqvészeknek lehetQségük lesz dolgozni, tegyék a dolgukat, egy kiemelkedQ mqvészi színvonalon dolgozó színházban szükség van rájuk, hogy a megszokott színvonalú darabokat kapja a közönség.
JelentQs vita nem alakult ki a társulati ülésen, az oly sokat emlegetett pánikról is csak egy ember nyilatkozott úgy, hogy valóban van pánik, benne. Korcsmáros György volt, de ez talán most, ahogy Q fogalmazott, érthetQ. Egyébként azt kérte, hozzák nyilvánosságra a revizori vizsgálat eredményét, amelybQl csak a 21 millióért vásárolt büki üdülési jogokat említették fel, a városháza képviselQi azt mondták: megnézik, ez jogilag lehetséges-e.
A társulati ülés úgy tqnt, egy kicsit megnyugtatta a mqvészeket, minden megy tovább. Amennyiben Korcsmárost a jelenlegi vizsgálat felmenti, visszakerül helyére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

a legjobb soproni atléták távoztak

Jelentősen meggyengült, legsikeresebb atlétáit veszítette el a Soproni Atlétikai Club. A két… Tovább olvasom