Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Fontos a saját régió történelmének ismerete

A megyei pedagógiai intézet szervezésében harminc felvidéki tanár ismerkedett a napokban a regionális irodalomtanítás értékeivel, a Nemzeti alaptanterv (NAT) aktuális kérdéseivel. A programot az Oktatási Minisztérium is támogatta.
A nemzetközi tanártovábbképzés keretében a szlovákiai nevelők többek között olyan érdekes témaköröket vettek nagyító alá, mint például a regionális kultúra és irodalomtanítás helye a NAT-ban, a NAT és a műveltségi területek oktatásának közös követelményei, és bemutatták a regionális modultankönyvet és a hozzá kapcsolódó taneszközcsomagot is.
A magyar–szlovák szakosként tanító Szetyinszky Veronika, a vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola tanára a jövőben a régióban fellelhető néprajzi kötődésekre szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a tanításban és a hallottakat közvetett, illetve közvetlen formában továbbítja.

– Pozsonytól Kassáig többen is eljöttünk, hasznos, hogy a bennünket érintő kérdésekben közös hangot találunk az intézettel – sorolta Szetyinszky Veronika. – Az ilyen és a hasonló találkozók, továbbképzések bizonyítják, hogy mindkét minisztérium segíti ezt a munkát.
– Nem a szakunk, sokkal inkább az érdeklődésünk hajtott – tette hozzá Szanyi Mária, a galántai Kodály-alapiskola nevelője.
– Ugyan matematikát tanítok, de néprajzosként a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen is oktattam. Szeretném, ha a leendő pedagógusok is ráébrednének, mennyire fontos a saját régiójuk, történelmük megismerése. Azért jöttem el, hogy ennek módszerét megismerjem, az eddigi ismereteimet tökéletesítsem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Graboplast feljövőben

A Graboplast rt. tavaly 17,7 milliárd forintos nettó árbevételt realizált, ami egymilliárddal több… Tovább olvasom