Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Folytatódtak a palesztin belharcok

Folytatódtak a palesztin belharcok a Gázai övezetben és Ciszjordániában a rivalizáló Fatah és Hamasz mozgalom között. 21 ember meghalt. Közben Libanonban sem csitulnak a harcok a Nár el Báred palesztin menekülttáborban.
Folytatódtak a palesztin belharcok a Gázai övezetben és Ciszjordániában a rivalizáló Fatah és Hamasz mozgalom között. 21 ember meghalt. Közben Libanonban sem csitulnak a harcok a Nár el Báred palesztin menekülttáborban. Néhány menekült azonban kijutott az osrtomgyűrűből. A Híradóban az ő felvételeiket is láthatják - a világon elsőként az ostromlott táboron belülről.

A nemzetközi sajtó eddig csupán a szomszédos településről tudta filmezni a palesztin menekülttábor ostromát. A Híradóban látható képek viszont bent, a körbezárt táborban készültek. Maguk a benn rekedt menekültek készítették őket. Az egyedülálló felvételeket még sehol nem mutatták be.

A Magyar Televízió stábja kapta őket olyan palesztinoktól, akiknek a napokban sikerült kijutniuk. Itt jól látni, hogyan bújkálnak a pincékben az emberek. Van, hogy napokig nincs mit enniük. És láthatóak a terroristák, akiket eddig nem látott a külvilág. A Fatah al-Iszlám fegyveresei. Becslések szerint mintegy 600-an lehetnek a többek között szaúdi, egyiptomi, szíriai, jordániai, sőt Srí Lanka-i fegyveresek.

Az összecsapások miatt a szomszédos menekülttáborban is szigorú biztonsági intézkedéseket rendeltek el. A hatóság attól tart, hogy néhány szélsőséges csoport kihasználja a rendkívüli helyzetet, hogy zavargásokat szítson. Vagy hogy ide is átszivárognak a Fatah al-Iszlám fegyveresei. De a Beddawi tábor egyelőre nyugodt, itt a fertőzések jelentik a legnagyobb veszélyt. A Magyar Baptista Szeretetszolgálat egészségügyi csapata több mint három hete küzd azért, hogy megelőzze a járványokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feliratok: WC helyett toalett

Tovább olvasom