Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Folytatódott a Kuruc.info-per

Tanúk meghallgatásával folytatódott az úgynevezett Kuruc.info-per tárgyalása a Székesfehérvári Városi Bíróságon pénteken; a bíróság 100 ezer forintról 30 ezer forintra csökkentette a tanúként idézett Novák Elődre - aki országgyűlési képviselő és a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke - korábban kirótt rendbírságot.

Az úgynevezett Kuruc.info-per vádlottja, M. B. ellen a vád alapjául az szolgált, hogy a budapesti 2006 őszi eseményeket követően, 2006. október 7-én és 16-án, illetve azt követően több alkalommal a Kuruc.info az interneten közzétette az ügyben eljáró bírák, ügyészek lakcímét, telefonszámát, s egyikük fényképét is, őket súlyosan sértő kijelentésekkel együtt. A portálon a bírákat és ügyészeket egyebek között vérbíráknak, jogtipró talárosoknak, hazaárulónak nevezték.

Novák Elődöt idén január 22-én és május 14-én is megidézte tanúként a bíróság, ám ő egyik alkalommal sem jelent meg a per tárgyalásán.

Tanúkénti kihallgatásának kezdetén Novák Előd előadta, hogy sérelmezi a rendbírság kiszabását, mivel a 2010. május 14-ei tárgyalás napján Budapesten volt elfoglaltsága - az Országgyűlés alakuló ülésén tett esküt, mint parlamenti képviselő, az ahhoz kapcsolódó előzetes feladatokat végezte -, s az akkori tárgyalástól számított 8 munkanapon belül benyújtotta távolmaradása miatti kimentését.

Válaszában Szűcs Zoltán bíró közölte: a május 14-ei tárgyalásról való utólagos kimentést elfogadja és korábbi végzését hatályon kívül helyezi, ám mivel a tanú nem jelent meg a január 22-ei tárgyaláson, s magát arról sem előzetesen, sem utólagosan nem mentette ki, új végzésében 30 ezer forintos rendbírságot állapít meg.

A 30 ezer forintos rendbírságról szóló új végzés ellen Novák Előd fellebbezést jelentett be, a rendbírság ügyében a Fejér Megyei Bíróság dönt.

Tanúkénti kihallgatásán Novák Elődöt főként a vádlotthoz és a Kuruc.info-hoz való viszonyáról kérdezték. A tanú rámutatott: ismeri ugyan M. B.-t, de "nem tudja, hogy honnan". Novák Előd a bíróságnak bemutatott két, sajtóperben született bírósági végzést, amelyek megállapítása szerint nem ő jegyeztette be a Kuruc.info domain-nevet.

Szavai szerint az elektronikus portálról csak sajtóinformációk alapján tud információkat, híreket; s a 2006-ban született írásait több helyre – köztük a Kuruc.info honlapnak is – elküldte, szabad felhasználásra. Bírói kérdésre válaszolva a tanú rámutatott: az érdekeltségébe tartozó Hun Média Kft. jelenleg végelszámolás alatt van.

Az ügyben másodikként megszólaltatott tanú sem jelent meg a május 14-ei tárgyaláson, így őt a bíróság korábbi végzésében 50 ezer forintos rendbírsággal sújtotta. A tanú egy, a bíróságnak küldött e-mailben kimentette magát; így - annak ellenére, hogy mint Szűcs Zoltán bíró rámutatott a kimentés e-mail formájában való elküldése nem joghatályos – a bíróság méltányossági alapon elfogadta a kimentést és eltekintett a rendbírságtól.

A tanú a Kuruc.info honlappal való kapcsolattartásáról szólva előadta: írásait megküldte a honlap szerkesztőségi e-mail címére, amelyet néha megköszöntek egy aláírás nélküli szerkesztőségi válaszlevélben. A tanú 2006 szeptemberében szerkesztőként szerepelt a portál impresszumában, s akkor is a szerkesztőségi e-mail címre írt egy levelet, hogy vegyék le őt a szerkesztők listájáról. Közlése szerint nem állt munkakapcsolatban a vádlottal, tőle utasítást nem kapott.

A per október 22-én folytatódik a Székesfehérvári Városi Bíróságon.
A hírportálra 2006 októberében felkerültek miatt a budapesti II.-III. kerületi ügyészség vádat emelt a Kuruc.info főszerkesztője - mint magánszemély - ellen. A vádiratot 2008 szeptemberében nyújtották be a fővárosi II.-III. kerületi bíróságra. A vádlott meghatalmazott védője tavaly februárban elfogultsági kifogást nyújtott be az ügy elbírálásából a Fővárosi Bíróság valamennyi tanácsának kizárására, amit valamennyi kerületi bíróság és a Fővárosi Bíróság kizárására pontosított. A per a Fővárosi Ítélőtábla döntése alapján került a Székesfehérvári Városi Bíróságra.

A vádlottat öt rendbeli személyes adattal való visszaélés, valamint két rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás vétségével vádolta meg az ügyészség.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. zola 2010. július 04. 18:18
  „<moderálva>
  a kurucra igenis szükség van,hisz kimondja az igazságot sok mindenről,hiánypótló hírportál.
  ha valaki nem a zsidók által uralt média hazugságaira,ferdítéseire ,hanem az igazságra kíváncsi,akkor a kuruc.infot vagy a szentkoronarádio.com-ot olvassa!”
 • 25. antikomcsi 2010. július 03. 19:55
  „szoljbenekik
  Így van. Én is olvasom néha a kurucot, de a helyén kell kezelni a dolgokat.
  A kuruc egy szélsőjobboldali portál, sok primitív cikkel és néhány érdekes írással.”
 • 24. szoljbenekik 2010. július 03. 19:46
  „23-nak. Nem kötelező egyiknek sem hinni és etalonnak tartani. Vesd össze a kettőt. Aztán, hogy mit hiszel el és mit sem, az már csak rajtad múlik.”
 • 23. antikomcsi 2010. július 03. 19:25
  „Sok a hazugság és az elhallgatott dolog a médiában, de aki a kurucot mértékadó hiteles forrásnak tartja, az is hülye.”
 • 22. duhos2 2010. július 03. 17:13
  „21.

  Nem csalódtam benned: fogyatékos vagy. Olvasni, értelmezni nem tudsz.

  goto 19-es hozzászólás...”
 • 21. meir 2010. július 03. 16:54
  „10-es!
  -"kozel Egymillio ember ugy gondolja hogy igaz"-
  -no es a tobbi 12millioval mi lesz,akik nem ugy latjak!?, az Smafu??
  mit is hirdetett a valasztasok elott a Jobbik? Ne legyen,; Mentelmi jog ugye!?
  akkor most hogy ,is csak?? Nekik,-(mint pl,; Novak Elod)-megiscsak jarna??”
 • 20. Nahááát 2010. július 03. 14:47
  „moderálva”
 • 19. HHistory 2010. július 03. 13:21
  „moderálva”
 • 18. gamergabor 2010. július 03. 12:12
  „hát elég sokan olvassák a kuruc.infot pl azért mert a kedves Kisalföld és más online hírportálok a hazugságokat és ku.....ra felesleges dolgokat adják csak.”
 • 17. szoljbenekik 2010. július 03. 12:09
  „Miracle! Rossz a megközelítés! A 9 millióban benne vannak a csecsemők és az aggastyánok is! A 9 miilióból kb. a fele semmilyen weboldalt nem olvas, meg a Barátok közt-öt nézi, meg a Fásy-mulatót hallgatja. A másik fele meg a sok parasztvakító, meg szerecsenmosdató médiát olvassa meg nézi, meg hallgatja. Azután meg van, aki bevallja, meg van, aki tagadja, hogy néha böngészi a Kuruc.infót-t, meg a Barikád.hu-t. Bizony, sok olyan hír van, amit ezeken olvashatsz először, ill. kizárólag. Nem árt néha titokban odasandítani.”
 • 16. miracle 2010. július 03. 10:01
  „Túrabakancs
  Közel 9 millió meg úgy gondolja, hogy nem.”
 • 15. varpeter 2010. július 03. 08:39
  „Kedves Nahááát (9)!
  Épphogy a civilizált világ tagjaira jellemző, hogy eszmecseréik, vitáik során nem ilyen módon rohanják le vitapartnereiket, ahogy Te teszed (szánalmas jobbikos banda...), hanem próbálják érveik logikus felsorakoztatásával meggyőzni a másikat arról, hogy nézeteiben hiba van. Természetesen ehhez megfelelő kulturáltságra és nem kis mértékben vitathatatlan érvekre, tényekre van szükség. Ahol ezek nincsenek, vagy elfogytak, máris jön a másik lebunkózása. Érdekes, ez egyébként a barlanglakókra volt jellemző.
  Netán Te is az lennél? :-)”
 • 14. senechal 2010. július 03. 06:18
  „Azért, mert számos ember gondol néhány dologról azonosat, még nem jelenti, azt, hogy az azonos gondolat valós gondolat !
  Kurucz.infó és SZER ? :)
  Ne röhögtessé má´ kora hajnalban ....”
 • 13. VJack 2010. július 03. 01:01
  „A ma Szabad Európa Rádiója a Kuruc.info. Ha nem lenne egy csomó elhallgatott dolog a médiában, akkor a kuruc.info nem is jött volna létre. Ennyi.”
 • 12. raffy2 2010. július 02. 22:32
  „én is olvasom mindennap a kuruc.info-t.az igazság itt van.”
 • 11. duhos2 2010. július 02. 22:27
  „9.

  Neked mi bajod van? Konkrétumokat <moderálva>”
 • 10. Túrabakancs 2010. július 02. 22:22
  „Nahááát! /9/
  ..."miért nem mentek vissza a barlangba?..."
  Úgy van ahogy mondod, sőt akinek nem tetszik ez az egész
  portálos mizéria, annak el lehet menni... Gy.F. után szabadon.
  Nem az a lényeg hogy cigányoznak vagy zsidóznak, hanem
  hogy igaz az amit leírnak, vagy sem. Közel egymillió ember
  úgy gondolja, igen igazak az állítások.”
 • 9. Nahááát 2010. július 02. 20:24
  „Na már megint a szánalmas jobbikos bandával van a gond? Ha nehéz beilleszkedni a civilizált világba, miért nem mentek vissza a barlangba?”
 • 8. duhos2 2010. július 02. 19:56
  „7.
  Bizony így.

  5.
  "állandó cigányozás niggerezés zsidózás meg már nevetséges"

  Bárcsak az lenne.”
 • 7. Deir_Yassin 2010. július 02. 19:34
  „6. Így van!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgás! - Jön a heti öt tesi óra a suliban

Hetente legalább öt testnevelés órát kellene tartani az általános iskola mind a nyolc évfolyamán a… Tovább olvasom