Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Folytatódik a Zuschlag-per tárgyalása

A Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen.

A Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper tárgyalása hétfőn folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon; Fodor Endre tanácsvezető bíró március 31-éig huszonegy tárgyalási napot tűzött ki.

A 2008 októberében kezdődött perben az iratismertetés, valamint a bűnjelek vádlottak és védőik elé tárása után a perbeszédek és a védőbeszédek következnek, s ha nem lesz csúszás, akkor első fokon ítéletet is hozhat a bírói tanács a tervezett utolsó tárgyalási napon.

Decemberben az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János elsőrendű és Katus Ferenc harmadrendű vádlott is bejelentette, hogy az ítélethirdetés előtt beszélni kíván. Az ügyben eddig több mint száz tanút hallgatott ki a bíróság, mellettük csaknem százan írásban tettek vallomást. A bíróság várja a Központi Nyomozó Főügyészség válaszát arra, hogy a vallomástételt államtitokra hivatkozva megtagadó tanút, Lusztig Pétert mégis kihallgathatják-e.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21. óta előzetes letartóztatásban van.

Olvasóink írták

 • 7. gjozsi88 2010. január 19. 15:31
  „Reális!
  Ha valaki kommentel, az vállalja azt is ,hogy visszakérdeznek!
  Te mondod másra, hogy papagáj kommandó, miközben csak szajkozod a hülyeségedet és ha visszakérdeznek akkor megsértődsz!!!”
 • 6. Reális 2010. január 19. 13:25
  „józsi!Itt is kérlek,ne szólits meg személyesen,ha én sem tettem!Nem érdekel a válaszod!A véleményemet írom le,nem kell a te vörös kommentárod!”
 • 5. gjozsi88 2010. január 18. 19:34
  „Csetneky!
  Én azt mondom, hogy ha szétszóródik 1 millió forint különböző cimletekben, akkor normális ember a 20 000 ket kezdi összeszedni, főleg akkor, ha az 5 ft-kat a rendőrség ugyis összeszedi!!!
  Sehol nem mondtam, hogy a baloldalon nincs aki tisztességtelen, de azt mondom, hogy igenis nézzük meg a jobboldalon mi van????
  Mert ott is van ám szépen!!!
  Hogy az alábbi felsorolásból kifelejtettem a jobbik keszthelyi elnökét, aki Zsuchlagnal többet tüntetett el!!”
 • 4. Csetneky 2010. január 18. 19:22
  „Értem Józsi, tehát a "szocialista" erkölcs szerint 75 milliót lopni bocsánatos bűn, mert vannak, akik többet loptak. ( Hozzáteszem, ők is nagyrészt "szocialisták".) Érdekes álláspont. És te ezekre bíznád az országot?”
 • 3. gjozsi88 2010. január 18. 18:12
  „Reális!
  A zsuchlag még nem vitte a balhét, ugyanis nincs még ítélet, de igaza van az ´1´ hozzászólónak, hogy unalmas, hogy a csapból is ez a pár milliós ügy folyik, miközben van néhány más eset is!!!

  Hogy néhány konkrét példával láttassam a különbségeket:
  A Hunvald ügy, amelyben az ügyészség már egy éve nem képes egy vádíratot összehozni, de a baloldali előzetesben van....!
  Közben a debreceni Kósa, aki most az alacsony piaci árak miatt elad egy önkormányzati területet egy majdani potenciális befektetőnek, annak ellenére a,hogy a saját állítása szerint a város költségvetése stabil, tehát nem kellene, ugyancsak elismerve, hogy ennek az ingatlannak az értéke a válság elmúltával magasabb lesz!!!
  Szerintem itt is kellene vizsgálódni!
  A másik eset:
  A Zsuchlag ügy 75 milliója, amiből megtérült 56 millió azt huzzák mint a rétestésztát, és a tanú kihallgatások során bebizonyosodik ,a kézi vezérlésről csak Deutsch Tamás nem mondott igazat, ugyanis az általa aláírt dokumentumot bemutatta a kormányszóvivő, azaz hamisan tanuskodott!
  Ez az ügy naponta kommenteltetik az ügyészség részéről a jobboldali médiában, miközben a fideszes százhalombattai alpolgármester nagyságrendekkel nagyobb csalásáról semmit nem mondanak!
  A baloldalhoz egy olyan eset nem fűződik, hogy jogerős bíróságot nem hajlandó tudomásul venni, mig a jobboldalon a XII. kerületi turul ügyében, a pécsi radar ügyében is jogerős bírósági határozatot nem hajlandók tudomásul venni!!!!
  A törvénytelenségekről, mint a fóti felfüggesztett polgármester ügye, az esztergomi jegyző törvénytelen felmentése, ezekről a jobboldali média nem számol be, pedig itt bírósági végzések vannak!!!
  Hogy ki kit járat le az egy külön történet!
  A jobboldal azóta, hogy 2006-ban a választási vereség után azt mondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben, megkezdte és folytatja a baloldal lejáratását és közben médiája révén elhallgatja a saját sarát, azaz manipulálja az embereket!!!
  Mivel a szocik most hasonló eszközökkel, a jobboldalt érintő tényekkel ,melyekre jogerős birósági végzések kapcsán hivatkoznak ezt a jobboldalon sértésnek veszik és általában cáfolat nélkül hivatkoznak olyan bíróság által le nem zárt, tehát feltételezéseken alapuló esetekre, mint a Zsuchlag és Hunvald ügy”
 • 2. Reális 2010. január 18. 17:57
  „Szegény zusival elvitették a balhét!”
 • 1. kisem 2010. január 18. 16:52
  „Az újkori Magyarország "legfontosabbnak" ítélt bűnügye. Ej, ha mindennel ennyit foglalkoztak volna!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták az ország ötödik natúrparkját Fehérgyarmaton

A köztársasági elnök szerint a natúrpark az emberi és természeti értékek együttes ápolásának és… Tovább olvasom