Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Folytatódik a Halra Magyar, Halra Bor! országos versenysorozat

A Halra Magyar, Halra Bor! országos versenysorozat idén is folytatódik, az eseményt pénteken rendezik meg Budapesten.

A megmérettetésen részt vevő 5 étteremnek pontyból kell valamilyen ételt készíteni és hozzá a leginkább passzoló bort kiválasztani, felszolgálni. A forduló különlegessége, hogy a zsűri munkáját a Vakok Állami Intézetének látássérült személyek rehabilitációs tanára, egy vak fiatalember, Joszt László is segíti.

A zsűri tagjai végigjárják a versenyző éttermeket, kóstolgatnak, tesztelnek, pontoznak, majd eredményt hirdetnek. Az éttermek közül kettő jut tovább - az egyik a szakmai, a másik a sajtózsűri pontozása alapján. Az értékelés szempontjai nem változtak: a zsűri a tálalást, az étel vizuális megjelenését, ízvilágát, az étel összetevőit (magyar alapanyagok) és a borválasztást pontozza - közölte a szervező az MTI-vel.

A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a magyar hal és a jó minőségű magyar bor jótékony élettani hatásaira, bemutatni, hogy kiváló és könnyen elkészíthető egészséges halételek hogyan kerülhetnek a családi asztalra

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. január 11. 12:09
    „Nos, amennyi víz mostanában van ebben az országban igazán elkezdhetik a hal telepítéseket is.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konrád György írása a Der Spiegelben

Újfajta diktatúra címmel közölte friss számában Konrád Györgynek a médiatörvényről szóló írását a… Tovább olvasom