Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Folytatódik a felvásárlás

Az Európai Unióban tavaly az intervencióra felajánlott kukorica mennyisége nem érte el a maximálisan átvehető 700 ezer tonnát, ezért 172 ezer tonnára újabb felvásárlási időszak nyílt.
– A felvásárlási időszak január utolsó hetében kezdődött és május végéig tart, de lehet rövidebb is, ha kimerül a keret – tudatta Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal sajtófőnöke. A pályázatokat minden héten péntek délig lehet postára adni az MVH területileg illetékes kirendeltségeinek címére. A felajánlásokról szerdánként Brüsszelben döntenek.

Az uniós rendelet értelmében 2009. január 25-től tehették meg a gazdák kukorica felajánlásaikat az MVH honlapjáról letölthető formanyomtatvány kitöltése, és a tonnánkénti 15 euró biztosíték beküldése után. A kukorica minőségi feltételek ugyanolyan szigorúak, mint a korábbi felvásárlási időszakban. Az intervenciós felvásárlási alapár 101,31 euró tonnánként, mely havonta 0,46 euróval nő. A kifizetések forintban történnek. Ha a beérkező kukorica ajánlatok (a korábban elfogadottakkal együtt) elérik az előirányzott mennyiséget, akkor lezárul a felajánlási időszak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végzettség nélkül nehéz elhelyezkedni

Győr-Moson-Sopron - Javarészt alkalmi munkából élnek, vagy feketén foglalkoztatják őket.… Tovább olvasom