Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Folytatják a Deák tér felújítását

Folytatás az 1. oldalról.

– Tény, a turisztikai központ műszaki átadása az eredeti határidőre, szeptember 15-re nem történt meg, mert felmerült néhány kifogás, amelyet a kivitelezőnek korrigálnia kell – folytatta Havas András alpolgármester. – Ezért vált szükségessé a támogatási szerződés határidejének módosítása. Ellenkező esetben ugyanis a város elesett volna a kivitelezésre biztosított összegtől. Az új városvezetésnek a Deák tér ügyében ez volt az első és legfontosabb megoldandó feladata. Az új határidő október 31. A tér teljes egészére vonatkozóan egyelőre nem tudok részleteket mondani – további tárgyalások előtt állunk –, így arra a kérdésre sem adhatok választ, hogy mi lesz azokkal a lakossági kezdeményezésekkel, amelyeket a Deák tér fórum fogalmazott meg. Egy biztos: amennyire lehetséges, összehangoljuk az elvárásokat a tervekkel, de ezek nem veszélyeztethetik a támogatott program megvalósulását.
Amennyiben valóban megtörténik a turisztikai centrum átadása, akkor csak idő kérdése, hogy mikor „helyezik üzembe”. További látványos változások tehát ebben az évben már nem várhatók a Deák téren. Legfeljebb annyi, hogy téliesítik és biztonságossá teszik a tervezett multifunkcionális épület eddig elkészült elemeit.
Elvben elképzelhető, hogy még az idén kijelölik a tervezett sétaútvonalakat, és a föld alá viszik az elektromos kábeleket, de a kandeláberek felállítására és a növényzet telepítésére csak jövőre kerül sor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másnap: kárfelmérés, takarítás

és indulatos parlamenti ülés

Tovább olvasom