Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Folyatódik a fóti önkormányzat és a polgármesterek pereskeskedése

Újabb pert nyert Fót menesztett fideszes polgármestere a szocialista többségű önkormányzati testület ellen, a Pest megyei Munkaügyi Biróság hétfőn hozott döntése szerint az ellene indított fegyelmi határozat törvénytelen volt - közölte a polgármester ügyvédje az MTI-vel.

Szotyori Judit elmondta, hogy a bíróság hatályon kívül helyezte a fegyelmi eljárásról szóló határozatot. Döntése szerint a volt polgármester ellen a városnak okozott szándékos anyagi károkozás miatt hozott határozat is törvénysértő, ezért azt is hatályon kívül helyezte.

A város élén harmadik ciklusát töltő Szent-Iványi Géza ellen 2006-ban a munkaügyi per mellett egy közigazgatási pert is indított az önkormányzat. A Főváros Ítélőtábla 2008-ban elmarasztalta a polgármestert, ezért távoznia kellett posztjáról. A felülvizsgálati kérelem eredményeként a Legfelsőbb Bíróság azonban néhány hete úgy döntött: megalapozatlan volt a korábbi ítélet, vagyis a megvádolt polgármester sem anyagi, sem erkölcsi kárt nem okozott a városnak. Csakhogy mégsem ülhet vissza székébe, mert közben időközi választás nyomán új - szintén fideszes- polgármester került a város élére. Aki ellen egyébként elődjéhez hasonló címeken szintén eljárást kezdeményezett a testület, ezért jelenleg fel is van függesztve a polgármesteri posztjáról.

Szent-Iványi Géza kártérítési pert fontolgat az önkormányzat ellen - tette hozzá az ügyvéd.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. február 03. 07:04
    „Azt tudjátok-e,hogy Fót-fideszes polgármesterét Mádly-t,ezelőtt
    hónapokkal felfüggesztette a bíróság,nem járhat be dolgozni,
    ennek ellenére havi 700 ezer Ft-os fizetést”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zuschlag-per - Őri András elismerte, hogy részt vett a pályázatok készítésében

Őri András negyedrendű vádlott írásban beadott és felolvasott vallomásában elismerte, hogy részt… Tovább olvasom