Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Folyamatosan nő a droggal kapcsolatba kerülő fiatalok száma

Folyamatosan nő a kábítószer fogyasztók száma, de csak a szenvedélybetegek tizede számíthat segítségre. Ez derül ki abból a kutatásból, mely az elmúlt hónapokban készült Debrecenben. A helyzetfelmérés a prevencióban és kezelésben résztvevő szervezetek együttműködését is vizsgálta.
Legutóbb 2003-ban készült helyzetfelmérés a fiatalok droghasználatával kapcsolatban. A tavaly ősszel elindított kutatás már nemcsak a fiatalokra vonatkozott, bevonták a kábítószerezéssel kapcsolatban álló szervezeteket, így például a rendőrséget is.

A meginterjúvolt és a kutatásban részt vett személyek egybehangzóan megerősítik, hogy folyamatosan, tendenciózusan nő a droggal kapcsolatba kerülő fiatalok száma, a kipróbálók és a rendszeres fogyasztók száma is - számolt be a Debreceni Drogambulancia egyik munkatársa.

Debrecen hetven oktatási intézményében kérdezték a gyerekek véleményét a droghasználatról. De megvizsgálták például azt is, hogy az egyes szervezetek mennyire tudnak együttműködni, és munkájuk mennyire hatékony. A felmérésből kiderült, hogy van jó néhány intézmény, ami a prevenciós programokból teljesen kimarad, vagy ha el is jut, az csak egy-egy osztályfőnöki órát jelent. Amit a szervezetek tartanak, amit úgy gondolok kevés.

Hatékonyabbá kell tenni mind a megelőző, mind a kezelést segítő szolgáltatásokat. Többet kell beszélni a problémáról és újabb segítőszervezeteket kell létrehozni, hiszen csupán a rászorulók 10%-a kap segítséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perújítási nyomozás indul a móri ügyben

Perújítási nyomozást rendelt el Kaiser Ede perújítási kérelmében a Fővárosi Ítélőtábla -… Tovább olvasom