Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Főleg az okmányokkal volt a baj

Összehangolt közúti ellenőrzést tartott a hét elején az ország tranzitútjain a közlekedési főfelügyelet. A megyei tapasztalatokról Horváth Miklós, a megyei közlekedési felügyelet igazgatója számolt be.
A 84-es, 85-ös és az 1-es főúton, valamint a vámosszabadi és a rajkai határátkelőnél ellenőriztek hétfőn és kedden a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Felügyelet szakemberei. Az általuk megállított kétszáztíz járműből huszonötnél (ebből nyolc külföldi volt) találtak műszaki hiányosságokat. Horváth Miklós, a megyei közlekedési felügyelet igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, hogy mobil ellenőrző állomásuk munkatársai
négy esetben állapítottak meg a járműveknél komoly műszaki (például a futóművel, a kormányművel, a felfüggesztéssel kapcsolatos) hiányosságot.
Száznégy közúti közlekedési szolgáltatást végző járművet is ellenőriztek, három bel- és három külföldinél fordult elő – főként az okmánykezeléssel, különféle engedélyekkel kapcsolatos – hiányosság, szabálytalanság. Tíz esetben állapítottak meg úgynevezett túlvezetést, vagyis a megállított járművek vezetői nem tartották be a szükséges, előírt pihenőidőt. Két veszélyes árut szállító tehergépkocsinál nem volt megfelelő okmányvezetés. Horváth Miklós igazgató szerint a „kis mintavétel tapasztalatai – az esetek arányának tükrében – kedvezőnek mondhatók, vagyis az általános helyzethez képest javuló tendenciát mutat a járművezetők jogszabálykövető magatartása és remélhetőleg a gyakori fokozott ellenőrzések hatására a jövőben még tovább javul”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos pedagógusi alap létesül teljesítményösztönzésre

Egymilliárdos pályázati alap létesül olyan oktatási intézmények számára, melyek teljesítményértékelő… Tovább olvasom