Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Földgáztárolóink csak harmadukig vannak feltöltve

Így a korábbi három hétre elegendő helyett ma már csak néhány napig kitartó gázkészlettel rendelkezik az ország.
A mintegy 4,2 milliárd összkapacitású hazai tárolókban mindössze 1,7 milliárd köbméter körüli gázmennyiség van jelenleg - írta hétfői számában a Népszava.

A lapnak Holoda Attila, az Orbán-kormány volt energetikai helyettes államtitkára azt mondta: így a korábbi három hétre elegendő helyett ma már csak néhány napig kitartó gázkészlettel rendelkezik az ország.

A volt helyettes államtitkár szerint a kabinetnek érdemes lett volna a nyári időszakban gondoskodni a megfelelő mennyiségű gázkészlet felhalmozásáról a fűtési idény elejére, ezzel erősíthette volna az ellátás biztonságát.

A mostani készletszint mellett a hideg téli időszakban szokványos napi 70 millió köbméteres gázfogyasztás mellett a gázkivételi kapacitások korlátai miatt csak napokig garantált az ország teljes körű ellátása, ha az orosz beszállítások korlátozása vagy leállítása miatt kiesik a napi 15-20 millió köbméteres, vezetéken érkező import. Ilyen krízishelyzetben néhány nap után már a fogyasztás korlátozása válhat szükségessé.

A szakember megjegyezte: azzal is számolni kell, hogy a hazai gázkitermelés a néhány évvel ezelőtti napi 10-11 millió köbméterről 8 millió körülire esett vissza, és ez tovább szűkíti a belső forrásokat.

Olvasóink írták

 • 9. WeiseÖdenburg 2013. november 20. 18:51
  „Szellentési adót kell kivetni! Aki heti kivetéssel nem ad le egy szemetes zsáknyi felfogott gázt min mellékterméket,köteles pénzben leróni.Növekedne a munkahelyek száma, meglehetne szervezni a bértermelést.”
 • 8. load 2013. november 18. 21:05
  „5. idegen
  A hozzászólásodban ezt mondtad: "Hát ez egy nagy bizonyíték. Mert a Népszava egy hiteles újság."
  Úgy éreztem a mondataidból, hogy abban egyetlen markáns vélemény van, a Népszava hitelességének megkérdőjelezésére.
  Szó nem volt benne az NFM nyilatkozatáról, sem Haloda megbízhatatlanságáról.
  Csak a Népszaváról.
  Ne érts félre, nem kedvencem a lap. Évente 5-6 alkalommal olvasok bele az internetes változatba, de a magyar sajtópaletta egyetlen lapját nem intézném el így, lazán csuklóból.”
 • 7. machers 2013. november 18. 20:27
  „5. idegen 2013.11.18. 18:17
  Emelt fővel bevallom, nem értek a földgáztároláshoz (sem). az energiaszektor működését sem kísérem figyelemmel.
  Ezzel együtt számomra ellentét van az általad említett nfn nyilatkozata és orbáncék által alkotott 2013-as XXIII. törvény között:
  http://kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK13051.pdf
  MK. 6455. oldal, 3.§ 4. pont.
  Gondolom van rá hiteles magyarázat.”
 • 6. machers 2013. november 18. 20:16
  „No comment:
  http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-221298
  Ja, a dátum is érdekes. Főleg a mai hír kapcsán.”
 • 5. idegen 2013. november 18. 18:17
  „load ! A Népszavának csak a Holoda Attila nyilatkozata volt a fontos , Az NFM nyilatkozata már nem. Ezért nem hiteles a Népszava.szerintem. Nem a Holoda nyilatkozattal van a problémám,hanem a Népszavával,mert kész ténynek veszik a nyilatkozatot.A másik felet meg sem kérdezik.Hát erre mondtam, hogy az nagy bizonyíték.Az hogy te mit olvasol ki a hozzászólásomból az egy dolog.Olvasd el még egyszer a hozzászólásomat.”
 • 4. load 2013. november 18. 16:29
  „3.idegen
  Az általad is kommentelt hírt nem a Népszava találta ki, csak közzétette egy dr. Holoda Attila nevű szakmabeli véleményét.
  Ha ez az írás nem egyezik a nevezett véleményével, Holoda úr tiltakozni fog, és az alsógatyát is leperli a "nemhiteles Népszaváról".
  Ez eddig még nem történt meg, a szakértő nem tiltakozott, hogy a Népszava valótlanságot állít.
  Egyébként itt olvashatod dr. Holoda önéletrajzát:
  http://www.kormany.hu/download/0/f4/a0000/Holoda%20Attila%20Istv%C3%A1n_HUN_CV.pdf
  Szerintem elég meggyőzőnek tűnik.”
 • 3. idegen 2013. november 18. 15:21
  „Oreg35! Hát ez egy nagy bizonyíték. Mert a Népszava egy hiteles újság.”
 • 2. Oreg35 2013. november 18. 09:55
  „Itt egy bizonyíték az Orbán kormány kapkodására és "szakértelmére"! Az agyalágyult sleppje mindent és mindenkinél jobban tud és amikor bekövetkezik a krach akkor meg szemérmetlenül hazudnak, meg "eemuutnyócéveznek"! Szép jövő elé néz az ország ha ezeket a sok hülye újra megválasztja!”
 • 1. embertelen 2013. november 18. 09:05
  „Remélem, hogy a sok rezsicsökkentett polgár is olvassa a cikket. Most, hogy Orbán megvette a gáztározót (államosította), az ő és a sok rászavazó felelőssége, hogy legyen gáz a tározóban, ugyanis a benne lévő készletet Orbán lenullázta. Orbán nagy valószínűséggel idén már nem fogja feltölteni a tározókat, mert rájött, hogy akkor tovább növekedne az államadósság, mert azt kifizetni nem tudja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő héten tárgyalja a kormány a felsőoktatási stratégiát

"Ez a szeptemberben elfogadott anyag tagadhatatlanul jobb a korábbi változatnál". Tovább olvasom