Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Földet visznek a Parlament elé

A 2002-es választások után alakult Magyar Vidék és Polgári Párt elnöke, Bánk Attila szerdán a megyében kampányolt.
Reggel a győri Dunakapu téri piacon, majd Csornán és Sopronban járt. Győrből kosárban földet vitt magával, amit a Par- lament elé juttat, figyelmeztetve a termelés fontosságára.

Azért érkezett a piacra, s azért látogat még más városokban is hasonlóan piacokra, tejcsarnokokba, mert Magyarországon a piac az a hely, ahol a magyar áru magyar kereskedők kezén magyar emberekhez juthat. Pártjának az a célja, hogy hosszú távon magyar áruk kerüljenek hazai üzletekbe. Munkahelyteremtésre súlyos milliárdokat szeretnének költeni más pártok. A Vidék Pártja véleménye szerint az országban rengeteg ól, istálló áll üresen. Hozzá kell kezdeni ezek betelepítéséhez, ezzel rengeteg gond oldódhat meg, nagymértékben csökkenhet a falusi munkanélküliség, jövőképe lehet a magyar parasztembernek. Az állattenyésztés ugyanis nagyon fontos része az agrárgazdaságnak.

Bánk Attila szerint hasonlóan fontos kérdés a honi élelmiszer-feldolgozás magyar kézbevétele. A kilencvenes évek elején ugyanis ez az iparág külföldi kézbe került, ezért nem jutnak be a magyar áruk a multik üzletláncába. A párt elnöke bejelentette, hogy az országot járva mindenhonnan földet visznek magukkal, így tették ezt Győrben is.

A földet a Parlament előtt elhelyezett Magyarország-formába helyezik el, figyelmeztetve a képviselőket, akik már elfelejtették, hogy a föld nemcsak arra való, hogy járjunk rajta, beletemetkezzünk, hanem arra is, hogy termeljünk rajta. Bánk Attila Győrből fordult felhívással a vidéken élőkhöz, arra kérve őket, hogy ne menjenek a hétvégi fővárosi tömegdemonstrációkra. Veszélyes – közölte – és nem a vidékiek dolga. Véleménye szerint akkor lesz a magyar gazdáknak az országban képviseletük, ha a Vidék Pártja képviselői bent lesznek a parlamentben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

arsenal-diadal, juve-bánat

A Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutásért vívott mérkőzések első körében az Arsenal magabiztosan… Tovább olvasom