Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Föld napja a Gödörben

Idén is, mint minden évben, április 22-én ünnepeljük a Föld Napját (ezúttal már a negyvenediket). Az egyik legfontosabb budapesti helyszín ezúttal is a Gödör lesz.
Az első Föld Napja - 1970-ben - az újgenerációs környezetvédő mozgalmak születéséhez kapcsolódott, az akkori rendezvényeken több mint 20 millió amerikai vett részt. Húsz évvel később, 1990-ben már 141 országból 200 millió ember protestált a környezet pusztítása ellen. 2000-ben, amikor a globális felmelegedés és a tiszta energia volt a központi téma, az internet segítségével 184 ország több mint 5000 környezetvédő csoportja több százmillió ember figyelmét hívta fel a Föld aktuális problémáira.

Hazánkban 1989-től ünneplik a Föld Napját, a Gödörben 2005-től rendeznek földnapi rendezvényeket. Idén a szokásos program kibővül a környezettudatos szórakozóhely-üzemeltetés tapasztalatairól és nehézségeiről szóló „műhelymunkával”. Ezen kívül lesz még madárvédelmi bemutató gyermekeknek, könyvlabirintus-építés, ökoteregetés, óriás héliumléggömb, műhelybeszélgetés az élhetőbb városról, hagyományrecycling zenével, piknik, filmvetítés, és – szokás szerint – koncert meg táncház is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rólunk szól a Föld Napja

Az első Föld Napját Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották még 1970. április… Tovább olvasom