Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Fokozott rendőri ellenőrzés az ünnepek alatt

Fokozott rendőri ellenőrzést tartanak az ünnepi bevásárlások idején a fővárosi üzletközpontokban, a karácsonyi vásárok területén.
Ebben az időszakban mintegy 20 százalékkal nő a bejelentett zseblopások, gépkocsifeltörések száma, elérheti a többszázas nagyságrendet is, de egyúttal az elfogásoké is hasonló arányban emelkedik. Az áldozatok jellemzően az ünnepi bevásárlásaikat végzők, vagy a várost járó külföldi turisták, akik kevésbé vigyáznak értékeikre. Minden bevásárlóközpontban, ahol legalább 10-15 üzlet működik, lesznek egyenruhás és civil kollégák is, a külföldieket pedig a szállodákban, infopontoknál szórólapokon is figyelmeztetik arra, hogy fokozottabban ügyeljenek értékeikre.

A külföldi sértettek között az utóbbi évek tapasztalatai szerint a legtöbben román állampolgárok, feltehetően azért, mert onnan jönnek a legtöbben Magyarországra, de nagyobb számban kapnak bejelentéseket német, osztrák vendégektől, illetve az angolszász országokból érkezőktől is.

Az ünnepek idején a rendőri feladatok bizonyos területeken akár a duplájára is növekedhetnek, amit szolgálat-átszervezéssel igyekeznek megoldani, így nem jelent többletköltséget a rendőrségnek - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 év alatt 46 kórlap fontos részei tűntek el az Uzsokiban

A rendőrség az Uzsoki kórház egyik osztályának 2005 és 2007 közötti állítólagos morfin-túladagolási… Tovább olvasom