Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

Fokhagymás, mustáros sült keszeg

Hozzávalók 6 személyre:

3 kg keszeg vagy kárász (15–20 dkg-osak), 1 l olaj, 0,5 kg liszt, 1 fej fokhagyma, 1 tubus mustár, 1 evőkanál őrölt édes paprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, só.

Elkészítése:

A halakat megtisztítjuk, sűrűn (2 mm) beirdaljuk és besózzuk. A fokhagymát tisztítás után fokhagymazúzón átnyomjuk, majd a tubus mustárral elkeverjük. Az így elkészített masszával a halakat bedörzsöljük és egy-két órára hűtőbe tesszük.
A pihentetés után a halakat a borssal ízesített paprikás lisztbe forgatjuk, majd forró olajban, serpenyőben vagy fritőzben ropogósra sütjük.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klonkai László: A padlóról is fel kell állni

Klonkai László statisztikus, a KSH nyugalmazott Csongrád megyei igazgatója Lee Iacocca Egy menedzser… Tovább olvasom