Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Fogyóban a telefonfülkék

A Matáv Rt. az elmúlt évek után idén tovább csökkenti az országban a nyilvános telefonállomások számát. A megyében 190 állomás szűnt, illetve szűnik meg a közeljövőben. Az apró falvakban, kisközségekben azonban mindenképpen megmaradnak az állomások.
Az országban 3 ezer olyan nyilvános telefon van, amelyiken havonta átlagosan mindössze 23 percet beszélnek.
Az elmúlt években jó néhány nyilvános telefonállomást megszüntetett az országban a Matáv Rt., ám a még most is működő mintegy 35 ezer jóval több, mint amennyit a távközlési szolgáltatónak a hírközlési törvény értelmében működtetni kellene. Az utóbbi szerint ugyanis 500 lakosként kell működtetni egy nyilvános állomást.
– Az országban az elmúlt években óriási mértékben megnőtt a mobiltelefon-tulajdonosok és -használók száma – mondja a Matáv Debrecenben működő nyilvános régiójának igazgatóhelyettese, Balogh János. – Értelemszerűen ennek megfelelően csökkent a nyilvános telefonállomások használata. Az országban mintegy 3 ezer olyan nyilvános állomás van, amelyiken havonta átlagosan mindössze 23 percet beszélnek, ez 6–8 hívásnak felel meg. Ugyanakkor ezeket a készülékeket is kell takarítani, ellenőrizni, gondoskodni üzemképességükről. A nyilvános állomások fenntartása összességében veszteséges a társaság számára. Az a törekvésünk, hogy a kihasználatlan állomásokat leszereljük, ezzel csökkentjük a veszteség mértékét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Microsoft az interneten is árul

A Microsoft bejelentette, hogy az interneten keresztül is árulni fogja a… Tovább olvasom