Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Fogyasztóvédelemről civil szervezeteknek

Várják a civil szervezetek, és az önkormányzatok képviselőit is a szombaton Győrött tartandó fogyasztóvédelmi konferenciára – a hatékony érdekérvényesítés ugyanis együttműködés nélkül lehetetlen. Mindannyian fogyasztók vagyunk, de még nem eléggé tudatosan.
Szombaton délelőtt 10 órától Győrött, a megyeháza dísztermében fogyasztóvédelmi civil napot tart a Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal és a Győr-Moson-Sopron Megyei Fogyasztók Érdekvédelmi és Patrióta Érdekérvényesítő Egyesület (MFPÉE). A sok információt közlő előadásokra, ahogy dr. Németh Éva, a közigazgatási hivatal vezetője a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, várnak minden érdeklődő civil szervezetet, de az önkormányzatok képviselőit is.
Erős állami fogyasztóvédelem és széles körű civil ellenőrzés: így lehet valóban hatékony a vevők érdekeinek érvényesítése.
Ezekről beszélt a sajtótájékoztatón az MFPÉE elnöke, Bíró Zoltán és alelnöke, dr. Litresits András is. Szóltak az egyesület tevékenységéről, kiemelten a felsőoktatási intézményekkel kialakított együttműködési formákról. Horváth László, a megyei békéltető testület elnöke gyakorlati példákkal illusztrálta, az állami fogyasztóvédelem mellett mennyire szükséges a civil „közreműködés”. (A bepanaszolt és a panaszos között közvetítő testület tavaly 160 ügyben hozott eredményre vezető határozatot.) Simon István, a regionális Fogyasztóvédelmi Felügyelőség igazgatója azt emelte ki: uniós elvárás, hogy minden országban azonos jogok illessék meg a vevőket, s azonos legyen érdekeik érvényesítésének lehetősége is. Eszerint kapott újabb, más feladatokat jogszabályok szerint az állami fogyasztóvédelem, s kétségkívül nagy jelentőségük van a szerencsére egyre nagyobb számban jelentkező civil szervezeteknek. Nagyon fontos, hogy a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos információk (jogok, lehetőségek) a legszélesebb körben ismertté váljanak – csakis így lehetünk „tudatos fogyasztók”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi kistigris az országos kilencedik

Tízezer magyar kis- és középvállalkozást hasonlított össze egy hitelminősítő cég. Három szegedi… Tovább olvasom