Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Fodor: megtartják az SZDSZ júliusi küldöttgyűlését

Határozatképtelen volt az SZDSZ országos tanácsának (ot) szombati budapesti rendkívüli ülése, de ettől függetlenül meg lehet tartani a párt július 4-re tervezett küldöttgyűlését - közölte újságírókkal Fodor Gábor.


12 óra 42 perc

Egyszerűbb lett volna, ha szombaton meg tudják hozni a még szükséges döntéseket, de a küldöttgyűlés megtartható és meg is tartják - mondta a pártelnök.

Korábban

Szombatra ismét összehívta az SZDSZ országos tanácsát Szent-Iványi István, a tanács elnöke, miután az ot legutóbbi ülésén nem kezdeményezett szavazást az új pártelnök megválasztásának rendjéről.

Sajtóértesülések szerint, egyszerűen elfelejtette, hogy ezt meg kell tennie. Az ülés után e-mailben próbálta ezt pótolni, és szombatra összehívni egy új ülést. Ezt a lépését párt etikai bizottságánál azonban többen bepanaszolták, mondván: nyolc nappal az ülés előtt értesíteni kell a tagokat az időpontról.

Az etikai bizottság helyt adott a panasznak, és szabálytalannak tartja a szombati ülést. A párt vezetése mégis kitart a szombati időpont mellett, hiszen szerintük rendkívüli helyzetről van szó, ahol nem kell figyelembe venni a nyolc napos értesítési kötelezettséget. Ha viszont az ezt ellenzők nem jelennek meg a tanács ülésén, akkor félő, hogy az nem lesz határozatképes.

Ha így alakul, akkor a következő ülést jövő hétre írják ki, ez esetben viszont a július 4-re tervezett elnökválasztást egy héttel el kell halasztani. Az is problémát okozhat, hogy a párt mandátumvizsgáló bizottságának, már június 19-én meg kellett volna kapnia a jelöltek listáját, hogy a szavazást július 4-én megtarthassák.

Így az is kérdésessé vált, hogy miként sikerül betartani a 30 napos határidőt, amit a párt alapszabálya rögzít az elnök megválasztásával kapcsolatban. Az is kérdéses, hogy ki vállalná a párt vezetését. Hiszen az eddigi nyilatkozatok illetve információk alapján nem várható, hogy Fodor Gábor, Kóka János, Kuncze Gábor és Szent-Iványi István ringbe szállna a posztért.

Olvasóink írták

  • 2. Reális 2009. június 21. 18:21
    „Na most már akkora párt lettetek,hogy egy marihuánafüstös kocsma hátsó helyiségében meg tudjátok tartani a kongresszusotokat!”
  • 1. tondaki 2009. június 20. 13:28
    „Fodor Gabriella jó lenne, ha munka után nézne. Hiába lopott össze a szadeszes és maszopos bűntársaival annyi pénzt az ország vagyonából, de arra is gondoljon, hogy a bírósági itélet teljes vagyonelkobzásról szól majd, akkor mihez kezd. A "női wc" nevű punk banda egykori frontembere visszatérhetne a női mosdók takarításához, a börtönben már kezdheti gyakorolni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell társasházzá alakulni a vagyonadó miatt

Nem kell társasházzá alakulniuk a vagyonadó miatt az osztatlan közös tulajdonban lakóknak - mondták… Tovább olvasom