Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Fodor lemond parlamenti mandátumáról

Fodor Gábor a Parlament őszi ülésszakán lemond parlamenti mandátumáról. Ezt az SZDSZ távozó elnöke pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be.

A liberális politikus döntését részben azzal indokolta, hogy nem kíván olyan frakcióban dolgozni, amelynek vezetője a párt szétverésén dolgozik.

Fodor Gábor azt szeretné, ha mandátuma sorsáról a vasárnap megválasztandó új elnök döntene. A távozó elnök a párt új vezetőjének minden támogatást meg kíván adni, amennyiben erre igény van.

Közben Kóka János nekiesett a riválisának: szerinte Fodor Gábornak tavaly szeptemberben kellett volna felállnia, amikor a szakértői kormány ürügyén vissza akarta vinni az SZDSZ-t a koalícióba.

Kóka elmondta, Fodornak nem kellett volna másokban keresnie a hibát, elég lett volna, ha annyit mond, távozik, mert elnöksége alatt tönkrement az SZDSZ.

Kóka János egyébként nem követi egykori riválisa példáját, és addig marad az országgyűlési frakció élén, amíg a többség támogatja. Fodor Gábor távozásával egyébként ez a többség tovább erősödik.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Goldmund 2009. július 14. 11:08
  „30.hsz-ból: "Budapest ..... Demszky Gábor: Mit lehet még róla elmondani, ami az elmúlt húsz év alatt nem derült ki? Gyönyörű fővárosunk, Budapest, az ő irányítása alatt züllött le Katmandu szintjére."

  Ez sajnos nem igaz. Bp. már előtte is egy poros, kutyasz...ral teli, agyonzsúfolt, szinte lakhatatlan város volt. Az elmúlt 20 év alatt sok negatív és sok pozitív dolog történt a fővárosban, sajnos mindennek ellenére most még kevésbé lakható.”
 • 30. széchenyi12 2009. július 13. 12:57
  „Primax: annak az az oka, hogy brüsszelbenis sok a cionista, meg fajvédő...biztos azért.
  Azokkal ne is bratyizzon..elég ha az olasz nemzetiekkel teszi ezt!”
 • 29. széchenyi12 2009. július 13. 12:46
  „Az SZDSZ:
  A modern kori Magyarország történelmének legsötétebb, legaljasabb pártja. Gyakorlatilag ebbe a pártba tömörülnek azok a zsidó vezetők, akik a globálcionizmus nemzetközi vezetőivel tartják a kapcsolatot. A párt húszéves története alatt még egyszer sem tett semmi olyat, amiből a magyar népnek akár a legcsekélyebb haszna is származott volna. A kulturális élet irányításának megkaparintásával szétverték az oktatást, történelmünket száműzték az iskoláinkból és rabszolgamunkára alkalmas fogyasztókat nevelgetnek a magyar gyerekekből. A privatizációnak nevezett szabadrablás élharcosai, a magyar polgárok elszegényedésének legfőbb okozói. Túlzás nélkül állíthatjuk, az SZDSZ és a pártban politizáló zsidók hazánk eltaposandó férgei, élősködő paraziták. Ha minden igaz, akkor holnap véget vethetünk ámokfutásuknak és visszaküldhetjük őket oda, ahova valók: a szemétdombra.

  Budapest ..... Demszky Gábor: Mit lehet még róla elmondani, ami az elmúlt húsz év alatt nem derült ki? Gyönyörű fővárosunk, Budapest, az ő irányítása alatt züllött le Katmandu szintjére. A nemzeti rockkoncertek betiltója, viszont lelkes támogatója a melegfesztiváloknak. Budapest kulturális élete az ő korszaka alatt a semmibe veszett, csak a drogpártoló, erkölcsromboló és devianciákat szerető "művészeknek" maradt itt hely. A város vagyona eltűnt, az adóssága megsokszorozódott és még mindig nincs négyes metrónk, holott az oroszok az államadósság fejében már rég megépítették volna nekünk ingyen. Demszkynek a Világbank és az eladósodás jelentette a ,,szakmailag" megalapozott utat, s mi azóta is úttalan utakon közlekedünk, persze ha a BKV nem megy csődbe a közeljövőben. Ha Ön azt szeretné, hogy egész Európa gyűlöljön minket Demszky Gábor miatt, akkor küldje őt Brüsszelbe.


  Napjaink leggonoszabb zsidója Konrád György: A hazai judeocionizmus ........, pletykák szerint a magyarországi szabadkőműves páholyok irányítója. Mindent, de mindent megtett azért, hogy a magyarságot külföldön lejárassa, rossz hírét keltse. Dühös ellensége mindennek ami magyar és ami keresztény. Lelkes zsidó fajvédő, a Szombat nevű cionista szennymagazin állandó szereplője. A diktatúra éve alatt úgy tudott ,,ellenzéki" lenni, hogy közben Nyugat-Európában utazgatott, amerikai egyetemen tanított. Az esernyős idióták Demokratikus Chartájának egyik alapítója, aktív szerepet játszott a kommunisták újbóli hatalomszerzésében, a ,,náci magyarok" kép terjesztője itthon és a nagyvilágban. Izraeli-magyar kettős állampolgár.....<moderálva>


  Nem, sajnos nem körözési fénykép Mohácsi Viktória: Nomen est omen, a neve eleve arra kötelezi, hogy újabb vészt hozzon ránk. A mi pénzünkből eltartott, legismertebb magyarországi cigányfajvédő. A magyarok legyilkolásának hű pártolója, nem mulaszt el alkalmat, hogy ne inzultálja verbálisan a ,,náci" magyarokat, miközben magában jókat nevet kirabolt, összevert, meglincselt nemzettársaink látványán. Szerinte Marian Cozma önmagát gyilkolta meg, felfogásának alapja, hogy a magyaroknak folyamatosan fizetniük kell a cigányoknak és nem szabad meggátolni ...... abban, hogy bűnözzenek. A cigányság egyik szellemi vezére. Ha Ön is úgy gondolja, hogy nekünk kell eltartani a bűnöző cigányhordákat, akkor szavazzon Mohácsi pártjára, hadd jöjjön egy újabb vész a magyarokra. Maga a luvnya ugyan már nem szerepel a listán, visszalépett, de pártja ugyanolyan.”
 • 28. Reális 2009. július 13. 12:41
  „Nem lepődnék meg,ha hamarosan a fideszben lenne a drogos újra! Jobbik azért sikeres,mert égető és fontos dolgokat hozott napirendre!A többi még mindig hallgatna!Most már késő szdsz rendezvényen a Himnuszt énekelni!Előbb kellett volna gondolkodni!A felelősségrevonás elkerülhetetlen,márcsak a morális megtisztulás miatt is!És nagyon remélem betartja a szavát,mind a fidesznyik,mind a JOBBIK!”
 • 27. Primax 2009. július 12. 22:35
  „kolombela #23-nak :
  Nem szidni szoktam egyiket sem. Csupán nem értek egyet azzal, amit mondanak és tesznek.
  Nem tetszik, hogy antiszemiták, nem tetszik, hogy bosszúra és leszámolásra készülődnek.
  Nem hiszem el, hogy a "nép" érdekében akarnak cselekedni. Egyszerűen rafinált módon kihasználják a - joggal - elkeseredett, tájékozatlan és befolyásolható emberek hiszékenységét.
  Attól tartok, ha a hatalom közelébe kerülnek, elszabadul(hat)nak az indulatok.
  Amúgy pedig az a véleményem, hogy a Jobbik egyszerűen csak a húsosfazékhoz akar odajutni.
  Roma kérdés van, vak, aki nem látja. De ezt nem egy betiltott ( tudom, már "újjáalakult" ) ....-zászlós, holokauszttagadó , folyamatosan cigányozó és zsidózó egyesület fogja megoldani. Mert abból iszonyatos nagy balhé lehet. Akár polgárháború is...
  Jogállamban élünk, bárki bármit is állít. Ha nem az lenne, akkor a Gárdát már régen "lepucolták volna a placcról". Így, vagy úgy, de megte(het)ték volna.
  Ehhez képest csak "elnye-bejnye" van, betiltás, újjáalakulás, vonulás, hőzöngés, fenyegetőzés, stb...
  Addig ne fecsegjen senki sem "rendőrterror"-ról, meg diktatúráról, amíg ekkora nagy a szólás - és egyéb - szabadság. A Ceausescu-féle Romániában, na, ott volt rendőrterror...Itt nincs és ne is legyen.
  Ez így helyes, mert legyen szabadság.
  A törvényeket viszont - főleg a "talpig becsületes", betiltott - Gárdának illene a legjobban betartani.
  Jövőre - demokratikus - választás lesz, utána majd kiderül, hogy valójáben mit is akar a Jobbik. Azon kívül, hogy Vona gárdista ruhában fog esküt tenni. Gondolom, ez nagyon fontos....ez a legfontosabb.
  Apropó : bizonyára hallottad, hogy Morvai Krisztinával nem igazán akarnak szóba elegyedni/együtt dolgozni Brüsszelben ? Vajon, miért ?
  Várjunk...
  " Exitus acta probat. "”
 • 26. kolombela 2009. július 12. 20:35
  „A süllyedő hajóról kik szoktak legelőszőr menekülni?
  A helyes megfejtők között kisorsolnak egy elmés szdsz-es választási plakátot.”
 • 25. xo16zy 2009. július 12. 17:11
  „Csak a google kereső kedvéért pár címszó:
  Fodor Gábor rablás tolvaj korrupció hazugság kutyaszex”
 • 24. Reális 2009. július 12. 14:52
  „A hazaárulók egy retkest választottak rabbijuknak!”
 • 23. akinemfél 2009. július 12. 13:44
  „Fodor ? Az meg kicsoda ?
  Slota biztosan orul,hogy a Jobbik mai "Gárda újraalapításával" remekul lehet félelmet ébreszteni a szlovákiai Szlovákokban,és így a nyelvtorvényhez hasonlo torvényeket lehet elfogadtatni a szlovák parlamentben a szlovákiai magyarok ellen.
  Magyar magyarnak farkasa. Ugye Jobbikosok ?”
 • 22. kolombela 2009. július 12. 11:04
  „Primax
  Meglepődtem! Mi történt veled, hogy nem a jobbikot és a gárdát szidod? Azt hittem, hogy neked megfelelő, az ami eddig volt.”
 • 21. 13.István 2009. július 12. 10:55
  „Nem látjátok a Mammon istenéé a hatalom,ma elválik a s... a m.....l !!!”
 • 20. Primax 2009. július 12. 09:50
  „Totyis #20 !
  Bizony, jöhetnének - már - mások.
  Hogy "jobbak" lesznek-e, majd kiderül. Érdekes - és tanúlságos - lenne, ha maximálnák a képviselői fizetéseket és juttatásokat, mondjuk a - mindenkori - minimálbér háromszorosában.
  Kíváncsi lennék, hogy akkor is ennyien tolonganának-e, hogy szeretett népük jólétén fáradozzanak.....?
  Könnyen megvalósul(hat)na a 200 fős Parlament, talán még "pótfelvételit" is hirdetnének.
  Kibújna a szög a zsákból.
  Kiderülne, hogy a politikusok - folyamatosan - hazudoznak.
  Mindegyik.”
 • 19. Totyis 2009. július 11. 22:52
  „Már csak 385-en vannak! Jöhetnek helyükre a jobbak!”
 • 18. MisterX1 2009. július 11. 22:38
  „moderálva off”
 • 17. Primax 2009. július 11. 22:04
  „xo16zy #17 !
  Bizony, nem tanulunk.
  Pedig 1990 óta kétszer 4 évig nem a "komcsik" kormányoztak.
  Akkor sem történt semmi érdemleges, ami lendített volna egy nagyot az ország szekerén.
  A nép legalábbis nem így élte meg, hiszen simán leváltotta mindkettő társaságot. Orbánt meg sem választotta...
  Jövőre - valószínűleg - megint jön bölcs vezérünk : Viktor, egy kis szélsőjobbos hátszéllel.
  Hiába kiabál most, hogy senkivel sem lép koalícióra.
  Ezt mondta 1998-ban is, aztán pont az ellenkezőjét tette az az ember, aki "még soha sem hazudott".
  Ezt állítja .
  Ő.
  Saját magáról...
  Az "Origo" - amúgy - nem gazdasági, hanem hírportál.
  Ír, amit ír...”
 • 16. xo16zy 2009. július 11. 21:31
  „A) "Az államadósság 1972-től nő dinamikusan. A nyolcvanas évek derekára a drámai eladósodás a politikai rendszert is megrengette. A szocialisták 1989-re államcsődközelbe navigálták az országot" (www.magyarhirlap.hu)

  B) "Tavaly Magyarország majdnem kimerítette az államcsőd egyik definícióját, hiszen részben nem piaci forrásokból tudta finanszírozni önmagát. Az IMF tavalyi hitele - a piacon kívüli segítség - megmentette ugyan Magyarországot a csődtől, de jelenleg a mi bedőlésünk kockázata majdnem kétszer akkora, mint Csehországé." (www.origo.hu)

  C) Nem tanulunk...”
 • 15. Primax 2009. július 11. 20:14
  „moderálva off”
 • 14. Reális 2009. július 11. 18:08
  „A 430.000 Jobbik szavazó van jelenleg,és még erősödünk!KITARTÁS!”
 • 13. asher11 2009. július 11. 17:38
  „moderálva off”
 • 12. Reális 2009. július 11. 16:09
  „<moderálva>.... Méghogy 200001 szavazó?Röhej!!!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balaton Sound, 2.nap: bebukták a bulit a jegyüzérek?

Pénteken a nagyszínpadot a német Kraftwerk veszi birtokába a Balaton Soundon. A német csapat előtt a… Tovább olvasom