Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Fodor: ''Az SZDSZ garancia a folytatásra''

Győrött járt hétfőn Fodor Gábor. A Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) ügyvivője elsősorban a Fideszt illette komoly kritikákkal, de ismertette pártja terveit is.
Az utóbbi egy hétben több olyan kijelentés is elhangzott a legnagyobb jobboldali párt két képviselőjétől, melyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni – nyilatkozta tegnap Győrött Fodor Gábor. Az SZDSZ ügyvivője tegnap két helyi képviselőjelölt: Graffelner Kálmán és Mohos Péter társaságában tartott sajtótájékoztatót a megyeszékhelyen. Fodor hangsúlyozta: Orbán Viktort arra biztatják, hogy Mikola István és Semjén Zsolt közelmúltban elhangzott kijelentéseiről mondjon véleményt.

A kettős állampolgárság követelése mellé való odaállás valójában egy paravánt jelent, igazából ők szavazatokat akarnak szerezni a magyar választásokra azért, ahogy Mikola mondta, hogy húsz évre bebetonozzák a hatalmukat, közölte Fodor. Egy demokrata ilyet nem mond, mert egy demokrata azért harcol, hogy az emberek szabadon tudjanak választani, tette hozzá az ügyvivő. A politikus pártja szerint Mikola „szinglis" kijelentése is egyértelműen arra utal, hogy a Fidesz csak a nagycsaládosokat kívánja támogatni.

Semjén Zsolt, a Fidesszel szövetséges Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a napokban arról beszélt, hogy elég volt a devianciából, a meleg büszkeségből és abból az értékrombolásból, amit az SZDSZ művelt: itt az ideje annak, hogy egyszer s mindenkorra eltűnjenek a magyar politikai életből. A szabad demokraták véleménye szerint nincs helye a közéletben olyan politikusnak, aki ilyen kijelentéseket tesz.

Fodor Gábor közölte: a közvélemény-kutatók felmérései alapján az SZDSZ 5–7 százalék közötti választási eredményre számíthat. Az ügyvivő hangsúlyozta: bejutásuk garantálja a kormányzati munka folytatását és komoly fejlődéseket ígér. Ez utóbbiak között hangsúlyosan szerepel a kisebb államra vonatkozó apparátuslétszám-csökkentés, valamint az egészségügy reformja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

csak az abda büntetett

Tovább olvasom