Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Focireform és labdagáncs

Alig húsz évvel az utolsó nagy vébésiker (Magyarország–Szovjetunió: 0–6) után a honi foci illetékesei megalkották azt a kilábalási programot, amely labdarúgásunkat ismét a legjobbak közé vezeti.
Az ebben foglaltak szerint – tekintettel a mérkőzések rendkívül gyér látogatottságára – tavasztól a magyar labdarúgócsapatok nem játszanak mérkőzéseket. Ezzel megtakarítható a pályák fenntartására, az edzők és játékosok fizetésére, a bírók díjazására, az utazások finanszírozására szánt összeg. A meccsek helyett jóval nagyobb érdeklődésre számot tartó produkciókkal szórakoztatják a labdarúgás barátait. Márciusban, például, az első fordulóban a liga elnöke fogait csattogtatja, s tételesen felsorolja, kiket tart csalónak, szemét alaknak (stb.), majd három fordulón át az érintettek vitatkoznak, nyilatkoznak és feljelentenek.

Áprilisban egy hónap szünet következik a bajnokságban, ugyanis akkor Lothar mester, 157 évre kinevezett szövetségi kapitány vázolja fel, miért hasznos, ha válogatottunk csak olyan nemzetek tizenegyével küzd meg a jövőben, amelyek hat négyzetkilométernél kisebb szigeten élnek, s országukban a labdarúgást görkorcsolyával játsszák.

A bajnokság ötödik, hatodik és hetedik fordulója aztán az amatőrök és a profik közötti vitával telik el. A veszekedés garantáltan reggeli stúdióműsorokban kezdődik, s a résztvevők szempontjából illetékes bíróságokon fejeződik be. Ekkor már a becsületsértés trágársági fokának megfelelően lehet pontokat szerezni, míg a kuruc korból ránk maradt fokosokkal vívott küzdelemből kikerülő győztes bűnözési statisztikát ronthat, ám gólarányt javíthat.

A bajnokság véghajrája előtt szellemi vetélkedőt iktatnak a programba Ki látott még olyan focistát, aki nem térdével rúgta a labdát? – címmel, majd pacal és sör, a fanatikus szurkolók pedig interneten anyázhatják egymást.

Mivel időközben az összes létező, ám még véletlenül sem játszó csapat edzőjét kirúgták, jöhet a rájátszás síppal, dobbal, baseballlütővel és kártérítési perekkel. Majd válogatottunk bevonul az „Úgyis kijutunk a 2089-es vébére!" jelszóval meghirdetett edzőtáborba, a nagyközönség, pedig megtekinti a németországi világbajnokság mérkőzéseit, amelyek szünetében az MLSZ és az MLL tagjainak szájkarate-mérkőzéseit közvetítik.

Mindehhez kívánunk jó szórakozást, úgy a magunk, mint a sztrájkra készülő tökmagárusok nevében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc drogkereskedőt ítéltek halálra Vietnamban

Hat férfit és két nőt ítéltek halálra drogkereskedelem miatt Vietnamban. A dél-ázsiai országban idén… Tovább olvasom