Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Fő a költségtakarékosság

A Mofém Rt. adózás előtti eredménye tavaly javult, gazdálkodása mégis veszteséges volt. A közgyűlésen dr. Csizmazia Miklós vezérigazgató hangsúlyozta: erősíteni szeretnék a belföldi piaci pozíciókat.
A Mosonmagyaróvári Fémszerelvény (Mofém) Rt. tegnapi közgyűlésén megjelent részvényeseknek dr. Csizmazia Miklós számolt be a tavalyi esztendő üzleti tevékenységéről. A vezérigazgató kiemelte, hogy bár a társaság adózás előtti eredménye közel négyszázmillió forinttal javult, a kitűzött célokat mégsem sikerült elérniük, mivel gazdálkodásuk továbbra is veszteséges volt.

Csökkent a részvényesek száma

A tulajdonosi szerkezet kapcsán elhangzott, hogy a 2000. év végi állapothoz képest száztizenhárom fővel csökkent a részvényesek száma, így jelenleg ötszázhuszonhatan vannak. A piaci értékesítés közel tíz százalékkal maradt el a tervezettől. Ennek fő okaként az igazgató kiemelte a palackos gázértékesítés drasztikus csökkenését, ami miatt nagymértékben visszaesett a palackszelep-eladás, a kiegészítő szerelvények területén a rendkívül olcsó keleti import megjelenése is piacvesztést okozott, valamint a hagyományos belföldi konkurencia mellett új piaci szereplők erősödtek meg és nőtt az olcsó olasz, illetve távol-keleti import részaránya.

Nem segített az áruválaszték bővítése sem

Az eddigi értékesítési mennyiség fenntartása érdekében a nagykereskedelmi láncban eladott termékeknél növelték a kedvezményeket, illetve hosszabb fizetési határidőket adtak, ami azonban a fedezetek romlásához és kisebb pénzbevételhez vezetett. A múlt év őszén új termékek bevezetésével bővítette az áruválasztékot a társaság, ám ez még nem eredményezett számottevő forgalmat.

Erősítik a belföldi pozíciókat

Az erőforrások kapcsán elhangzott, hogy a mosonmagyaróvári és a csornai üzemben összességében tizenegy százalékkal csökkent az átlaglétszám a tavalyi évben. A közel 222 millió forintos beruházások jelentős hányadát a környezetvédelemre fordították, így termelékenységnövelésre minimális összeg jutott. Az igazgató szólt továbbá a hazai és a nemzetközi piacokon tapasztalt kiélezett verseny miatt szükségessé vált költségcsökkentésekről. Így az olcsóbb anyag-, illetve alkatrészbeszerzésről, valamint a csornai gyár radikális átalakításáról. Az igazgató hangsúlyozta: a belföldi piaci pozíciókat szeretnék megerősíteni. Ezért számos marketingakciót kezdtek el és folytatódik a költségtakarékossági program is.

Korábban:

Újabb elbocsátások (2002.05.27.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A leköszönő pénzügyminiszter az elmúlt négy évről

Varga Mihály leköszönő pénzügyminiszter az elmúlt négy év fő eredményének azt tartja, hogy átlagosan… Tovább olvasom