Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Fizetett a rendőrség a kilőtt szem miatt

Peren kívüli egyezség keretében négymillió forintot és kétéves kamatait, összesen 4,5 millió forintot fizetett a Rebisz jogutóda, a Készenléti Rendőrség egy férfinak, aki bal szemére teljesen megvakult, miután 2006. október 23-án egy rohamrendőr gumilövedékkel kilőtte a fél szemét – értesült az Index.hu.

Nagy Lászlót, akinek időközben felmondtak munkahelyén, további 11 millió forint nem vagyoni kár, és elmaradt munkabére életjáradék formájában történő megfizetéséért fogja perelni fogja az egykori Rebiszt.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. obama 2009. január 21. 09:01
  „a rendorok mocskos szemetek engem 1994 ben ossze rugdostak meg utottek .”
 • 20. matriné 2009. január 21. 06:25
  „Van aki még most is emlékszik a "Kormány vonatra"! Sőt arra is, hogy amerre az elhaladt az összes keresztező utat jó előre lezárták és annyi katonát, munkásőrt rendőrt állítottak a védelemre, mint a 2006 ősz tüntetés szétverésére. Akkor "Kádárkatonák",ma Gyurcsány pajzsok vannak. No, hol a különbség?”
 • 19. morfi 2009. január 20. 22:34
  „Tisztelt véleményt kimondó és megvitató társaim!Mi a szlogenje a rendőrségnek? "ŐRZüNK, ÉS VÉDÜNK!"Csak hát mi nemtudjuk hogy kit?és mit?
  Mert hát ilyesmi volt az elmult rendszerbe is,azokat becézték hátulrol hogy kádárkatonák.Azok voltak a MUNKÁSŐRÖK.Ők kiket védtek? A munkásokat?ha igen ,ki ellen?”
 • 18. matriné 2009. január 20. 11:59
  „Képzeljék kedves Olvasótársaim! Még a rendőrök sem becstelenül születnek! Talán el kellene azon gondolkodni, hogy ki teszi azzá őket?
  Az igazi demokráciában a népet kellene nekik szolgálni, védeni nem a parancsot adó politikai karrieristákat az adott helyzetben. Természetesen egyedi felelős döntéseket is lehet alkalmazni, akár a parancs ellenben, ha azzal veszélyezteti a másik embertársa jogos érdekeit és életét. Persze ahhoz tudni kell, hogy van élet az alantas politikai irányításon kívül is!
  Lehet véleményt írni, általánosítani, de annak is meg vannak a hátulütői.
  Viszont a kiharcolt jogokat, javakat elvenni csupán az alantasság kérdése az mg él és virul e rendszerben!”
 • 17. Fedayn 2009. január 20. 09:18
  „Jön majd a fidesz,aztán elrendezi a fizetetlen számlát!Remélem jól megszívatja a rendőröket!13.havit elvenni tőlük,korengedményes nyugdíjat megszüntetni, a lébecoló rendőrnyugdíjasok nyugdíját megadóztatni!”
 • 16. Zaraki_Kenpachi 2009. január 20. 00:29
  „A rendőröknek nincs becsülete, 90-es évek arról szóltak, hogy az emberek sportot űztek a rendőrök gúnyolásából, a múlt miatt. Eleve, hogy a mai rendőrök szarra valók, ha az ember nem tart tőlük, hanem bátran akár le is köpi.

  Mindent ki lehet mosni és mondani. Nagyon jól tudta minden jobbos, hogy mióta az egész elkezdődött, akárhányszor volt valami nagygyűlés, abból mindig balhé volt, és azért eléggé mókás, hogy mindig csak a jobb oldalhoz csapódott a csőcselék. De ezt is lehet a komcsikra fogni, ahelyett, hogy elővennék a Szíjjártót, hogy annó mit nyilatkozott és azt miért vágta ki a Hír TV!
  Ha valaki akarta, az a leggyorsabb úton elhagyhatta volna a területet, de ugyebár egyikünk se volt ott. Ami dühít, hogy azon emberek többségét fel is lehet húzni és mennek ész nélkül a többiek után.”
 • 15. Feri1 2009. január 18. 13:18
  „Igaza van Tábornok Úrnak.
  Keressék meg a tettest, aki jelen esetben egy rendőr. Azonosítható is szerintem, mivel nem voltak olyan sokan, akik az adott helyen lőttek. Valószínű házon belül pontosan tudják ki is volt az. Az pedig egy undorító dolog a rendőri vezetés részéről, ha igy fedeznek valakit, aki bűncselekményt követ el. Ez már túl megy a rendőri szolidarításon. Ha én lennék a vezetőjük, akkor bekérném a szolgálat (egység) parancsnokokat és igy tovább, egészen az alsó szintig. Ha nem derül ki ki is volt a hunyó, akkor az egyértelműen azonosítható egység parancsnokát büntetném meg annyira, hogy ne álljon az érdekében elhallgatni és eltussolni a dolgokat.
  Ez járható út, csak a politikai akarat nincs meg hozzá. Vajon miért nem?!”
 • 14. Tabornok 2009. január 17. 17:32
  „Megint , mi fizetünk mások hülyeségéért!
  Miért?”
 • 13. obama 2009. január 17. 15:50
  „szart se er az a penz .a ferfinek van esze egyaltalann azt tudom hogy a zsaruknak nincs.”
 • 12. Fedayn 2009. január 17. 13:31
  „A mai baloldal és szavazóik a csőcselék!”
 • 11. jockey 2009. január 17. 13:22
  „7. Zaraki Kenpachi

  Azért teljesen nincsen igazad! Ez az ember nem molotov koktélt hajigálni, autókat felgyújtani stb. ment az utcára, hanem egy politikai gyűlésre beszédeket hallgatni. Ez azért nagy különbség. Ahogy az ő szemét kilőtték, ugyanúgy megtörténhetett volna bármelyik járókelővel, aki éppen rosszkor jár rosszfelé. Nehogy már ő legyen a hibás azért, mert egy féleszű rendőr kilőtte a szemét! A szemét! Gondolom, szerinted sem voltak hibásak például azok a magyarul egy kukkot sem értő külföldi túristák, akik szintén belekeveredtek a menekülő tüntetők közé és a rend délceg őrei kis híján félholtra verték őket. Vagy igen?
  Én a magam részéről annak örülnék, ha a rendőrség domináns egyedei - hogy a te kifejezéseddel éljek - az ártatlan állampolgárok helyett inkább a bűnözőkkel szemben jeleskednének. Ott kellene keménykedni, ahol indokolt! Arról nem is beszélve, hogy a jelenleg hatályos büntető törvénykönyvben tudomásom szerint a szemkilövés nem szerepel szankcióként. Tehát ez az ember ugyan nem követett el semmit - nem is indult vele szemben semmiféle eljárás - de ha akármit is tett volna, a szemét akkor sem lehetett volna kilőni. Ez a lényege az egésznek.”
 • 10. matriné 2009. január 17. 11:03
  „Fizetett a rendőrség? No és miféle eladható termékek megtermelt eladott árából? Szerintem az adófizetők pénzéből, amit el lehetett volna kerülni, vagy is meg lehetett volna előzni. Egyedűli bűnös .az,aki a népre bocsátotta, kiadta a parancsot az efféle megtizedelésre!”
 • 9. MTT 2009. január 17. 10:36
  „No comment”
 • 8. éaa 2009. január 17. 08:26
  „"Szemet szemért." ószövetség”
 • 7. Zaraki_Kenpachi 2009. január 17. 07:43
  „Az olyan édesen komcsizó sárgáknak:

  Demokrácia az, amikor élve a gyülekezési jogoddal tiltakozol valami ellen. A gyülekezési jog lehetőséget ad arra, hogy békés, szervezett módon történő tiltakozások zajlódjanak le és a lényeg itt van. A Ti demokráciátok azt jelenti, hogy bármilyen módon és eszközzel, erőszakkal leverhető bármi. Az első három hozzászólásért felelős személy nagyon tud okoskodni, de pár dolgot elfelejt

  - lehet tüntetni ésszel is, nem kell azért odamenni, hogy az elfojtott aggreszivitást ott kelljen kiélni magán- és köztulajdonban kárt tenni. És ne fogjátok az esetet a huligánokra! Aki elment a fidesz naggyűlésre tudta, hogy ha ott megjelenik a zűrzavaros időkben balhé lesz. Az ott lévő emberek közül, akiket a tvcsatornák is mutattak, voltak olyanok, akik bátran utánozták kendős bátor hazánkfiait. Az ember csoportban már birka, és elveszti a józan ítélőképességét, megy a barmok után.
  - elfelejtitek, hogy a rendőrség dolga a rend fenntartása, mivel a rendszerváltás óta gúnyt űznek az emberek a rendőrségből, így már az állománynak becsülete sincs, persze ugyanakkor elvárják velük szembe, hogy megvédjék az adófizetőket. Súlyos hibának tartom, hogy egy rendőrnek elmegy az esze, és közvetlen közelről majdnem ereszt le egy gumulövedéket, de a csordaszellem ugyanúgy igaz a rendőrökre is. A csőcselék, úgy a rendőrök között is vannak dominánsabb egyedek, akik ha aggreszívek, akkor a hozzájuk tartozó szakaszban még a legjámborabb tag is olyanná válik. Pszichológia. És itt jön be a képbe az aggreszió aggressziót szül.

  Az olyan feltehetőleg kívülállót, aki a szerencsétlen körülmények hatására vált áldozattá nagyon sajnálom, de sajnos figyelembe kell venni, hogy az értelmetlen aggresszívitásnak a sérültjei sosem azokból kerülnek ki, akik támadnak. Ugyanakkor jó dolog, hogy adnak kártérítést, de arról nem szól a fáma, hogy a közvagyonban és egyéb magánvagyonba okozott károkért ki lesz a felelős, ki fogja kifizetni őket.

  Ami 56-ot illeti : nagy kérdés ki lövetett először”
 • 6. Túrabakancs 2009. január 16. 23:21
  „Én az illető helyében már csak egy valaminek örülnék:
  övé a fél világ... Bár ez az eset közel sem olyan vicces
  sajnos!”
 • 5. xd86 2009. január 16. 22:59
  „ez az, amikor a csőlátású rendőr csak megy, megy, ész nélkül ... és neked megy
  de te voltál rossz helyen rossz időben és te vagy a hibás, egy teljesen rossz rendszerben, egy rossz véleménnyel arról a rendszerről...
  talán rosszul tettem, hogy kimondtam, mert mindjárt rosszul leszek tőle. ..”
 • 4. KisVadföld 2009. január 16. 22:36
  „Na, ez a jótékony kisalföld már megint elhalgatja a lényeget.
  Had higgye a birka hogy ez is valami randalírozó volt.

  Ime egy kis kiegészítés a z indextől:

  Nagy László a Fidesz nagygyűlésén vett részt az Astorián 2006. október 23-án, majd a Deák tér felé próbálta elhagyni a helyszínt. A rendőrsorfalat látva visszafordult, majd a lovasroham és a könnygázgránátok elől a tömeggel együtt a Dob utcába menekült. "Minden kis utca le volt zárva, mindenfelől rendőrök támadtak" - nyilatkozta 2007-ben az Indexnek.

  Ezután már csak arra emlékszik, hogy a kórházban tért magához, ahol azonnal megoperálták, a szájpadlásán keresztül vették ki az arcüregéből a másfél centis gumilövedéket, amely az arccsontját is darabokra törte. Szemtanúk és videofelvételek igazolják, hogy a Dob utcában 15-20 méterről, fejre célzott lövést kapott egy rohamrendőrtől, azonnal elveszítette az eszméletét, mentők szállították kórházba.

  Törvényellenes cselekedetekkel nem gyanúsították, nyomozás nem folyt ellene, ő viszont feljelentést tett az ügyészségen, sértetti képviseletét Magyar István ügyvéd látja el. Az orvosi szakvélemény szerint bal szemére véglegesen megvakult, térlátását elveszítette, ezért nem dolgozhat tovább az építőiparban. Munkahelye, ahol nyílászáró beépítő szakmunkásként dolgozott, elbocsátotta.”
 • 3. kdt 2009. január 16. 22:20
  „azoknak akik a csőcselék dumával akarnak nyomulni:

  56-ban is csőcselékeztek a komcsik, többek között ebben sem változtak. A városligeti agysebésztalálkozón május elsején biztosan komfortosan érzik magukat, a övéik között :-)

  Az a helyzet, hogy a baloldalról időnként lepottyan a demokrácia díszlete és kibukkan alóla a diktatúra.”
 • 2. kdt 2009. január 16. 22:14
  „és mielőtt a komcsi és egyéb észlények észbe kapnak még egy megjegyzés:

  "minek ment oda, úgy kellett neki!" - és hasonló magasröptű kommentelőknek: Igazán sajnálom, hogy még mindig szájbarágósan kell lemagyarázni, hogy mi a demokrácia. Ugyanis demokráciában vannak bizonyos jogok, amik ha sérülnek, akkor maga a demokrácia sérül. Ilyen a gyülekezési szabadság joga is. Tehát aki békésen tüntet az a nem tesz mást, mint életben tartja a demokráciát, és a hatalomnak ezt minden eszközzel támogatnia kell.

  Jó, tudom ezt az agymosott kommunisták egyszerűen nem étik, mert a kommunizmusban a tüntető és a bajkeverő egymás szinonimái voltak. A tüntetés az nem egy extrém sport, ahol a résztvevő vállalja a kockázatot arra, hogy megsérül.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényes traffipaxvadászok

Magyarország - A gyorshajtásért kiszabható bírságok drasztikus növekedésével megnőtt az érdeklődés a… Tovább olvasom