Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Fizetésképtelen vállalatok

Az elmúlt évben az összes közép- és kelet-európai ország között Magyarországon vált a legtöbb vállalkozás fizetésképtelenné – jelentette a Coface Austria osztrák hitelbiztosító.
Az elmúlt évben az összes közép- és kelet-európai ország között Magyarországon vált a legtöbb vállalkozás fizetésképtelenné – jelentette a Coface Austria osztrák hitelbiztosító. Mint a Die Presse című osztrák napilap hírül adta, a Coface Austria évente megjelenő Handbook of Country Risk című évkönyvében azt írta, hogy a magyar parlament által tavaly elfogadott megszorító intézkedések jelentékeny kockázatot jelentenek a vállalkozások számára. Martina Dobringer, a Coface Austria vezetője a lap szerint azt mondta, hogy „Magyarország Kelet-Európa Olaszországa", s hogy a gazdasági keretfeltételek „kritikus piaccá" tették az országot.

A jelentés megemlíti az áfa 15-ről 20 százalékra történt emelését, ami jelentősen lenyomta a magánfogyasztást, és ezzel elsősorban azoknak az ágazatoknak okozott kárt, amelyek a magyar belső piacra koncentrálnak. Példaként hozta fel a kereskedelmet és az ingatlanpiacot. Az intézkedések következtében egyre több magyar vállalkozás vált fizetésképtelenné. 2006-ban összesen 9575 magyar cég került ebbe a helyzetbe, ami 18 százalékpontos növekedést jelent az előző, 2005-ös évi adathoz képest. Ezzel Magyarország vezeti a fizetésképtelen vállalatok listáját az összes közép- és kelet-európai ország között. Ausztriában a fizetésképtelenné vált vállalkozások száma 2006-ban 6700 volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhül a feszültség Észtországban - Oroszország követel

Az észtországi zavargások harmadik éjszakáján két, oroszok lakta városban tüntettek, Tallinban… Tovább olvasom