Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Fizet, de később a győri nemzeti

„ Fizetünk” – ez volt a válasza Tichi Lászlónak, a Győri Nemzeti Színház gazdasági vezetőjének arra az olvasói telefonra tegnap, hogy az intézmény a számítógépes adatállomány törlődése miatt nem fizet.
– Az adatállomány valóban törlődött egy programfrissítés során – ismertette a történteket. – Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem fizetünk, csupán annyit, hogy később. A megbízási díjak kifizetésének határideje február tizenötödike lett volna, ez most körülbelül hétfőre csúszik, addigra várhatóan sikerül ismét felvinni a gépre a törlődött adatállományt. E nélkül ugyanis a program egyszerűen nem enged semmit számfejteni.
Megtudtuk, a színház a közalkalmazotti státusban foglalkoztatottak bérét a Magyar Államkincstártól kapott „IMI” programmal számfejti. Ennek az idei előírásokhoz igazodó frissítését követően tűnt el a törzsadat-állomány a gépről. Pótolhatatlan veszteség nem érte az intézményt, csupán a pótlás idejére kérik partnereik türelmét.
Információink szerint más, közalkalmazottakat foglalkoztató intézményben is történt hasonló eset a napokban, ezzel kapcsolatban azonban a Magyar Államkincstár illetményszámfejtő irodáján késő délután nem sikerült további részleteket megtudnunk. A győri polgármesteri hivatalban érdeklődésünkre elmondták, nincs tudomásuk hasonló esetről sem a hivatalban, sem az irányítása alá tartozó olyan más intézménynél, ahol közalkalmazotti bért számfejtenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-döntés az Irán elleni szankciókról

Jóváhagyták az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfőn az Irán elleni ENSZ-szankciók… Tovább olvasom