Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Fitch: Ha nem lesz megállapodás, marad a negatív kilátás

Amennyiben nem születik hitelmegállapodás Magyarország, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió között, akkor bizonyosan marad a további leminősítésre utaló negatív kilátás Magyarország adósságkockázati besorolásán - mondta egy londoni konferencián Paul Rawkins, a Fitch Ratings hitelminősítő elemzője.
A szakember kérdésre válaszolva nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a hitelminősítő rontana-e Magyarország BB+, azaz a befektetésre ajánlott sáv alatti adóskockázati besorolásán, de elmondta, hogy a negatív kilátás bizonyosan változatlan maradna, ha összeomolnának a hiteltárgyalások.

Úgy fogalmazott: "az elmúlt időben volt olyan szóbeszéd, hogy Magyarország nem kívánja igénybe venni a nemzetközi segítséget. Ez zavarna minket". Rámutatott: Magyarországnak vannak gyenge pontjai, és a nagy piaci volatilitás - hitelmegállapodás nélkül - nehéz helyzetben érné az országot.

A Fitch 2012. januárjában vonta meg a befektetési ajánlású szuverén devizaadós-osztályzatot Magyarországtól.

Magyarországnak egyetlen nagyobb hitelminősítőnél sincs a befektetésre ajánlott adósságkockázati besorolása.

Olvasóink írták

 • 5. pancser 2012. október 10. 20:30
  „Ha valaki azon agyal, hova fektesse a pénzét, az először is körülnéz a világban, hol tud a legkevesebb kockázattal a legnagyobb haszonnal, profittal beruházni. Mankókat segítséget keres. Aki hadat üzen az IMF-nek az nem jó ajánlólevél. Az azeri diktatúra nem biztosíték. A szabadpiaci országfinanszírozás meg egyenesen riasztó, hivatalosan ezt nem mondják ki de így van. Ez a pénzmosás, a bűnnel szerzett pénz világa, erre viszi az országot a mostani politika. Ha valami, akkor ez a veszélyes, az országot leginkább veszélyeztető finanszírozás, nem a világ hiteles pénzügyei köreiben elfogadott IMF. Ezért bírálom az orbáni irányvonalat, rossz irányba viszi a nemzet ügyeit, a pénzügy alvilág irányába, ahol politikai rendszerek többnyire diktatúrák. Nagyon-nagyon rossz irány, megkockáztatom: akkor inkább a szocialisták és a DK.”
 • 4. embertelen 2012. október 10. 17:12
  „Ha lesz megállapodás, akkor is marad a negatív besorolás, egy állandóan hazudozó nemzetvezérnek ki adna pozitív besorolást? Senki, a fideszes narancsittas szavazókon kívül.”
 • 3. gjozsi88 2012. október 10. 17:08
  „pozdorja
  Nem zsarolás!
  Csak értékelik a helyzetet!
  Ugyanis a hitelmegállapodással együttjáró, kormány által kidolgozandó kötelező gazdasági program, mely az IMF jóváhagyásával feltehetően megvalósítható (nem tündérmese lesz), ugyanis csak megalapozott gazdaság politikára bólintanak rá!
  Az eddigi hablatyra , ahogy eddig a piac sem, az IMF sem!
  A hitelszerződéssel együttjár a folyamatos kontroll, pedig a garanciát biztosítja. Ettől lesz kiszámítható, ami növeli a bizalmat!
  Ez a védőháló azért fontos, hogy az IMF- nek hisznek, ha itt van, és hitelez, kontrollál, egy jóváhagyott programot, akkor a gazdasági világ hinni fog a magyar kormánynak is! Ugyanis ezáltal megszünik a kiszámíthatatlan páva tánc!
  Ettől fog javulni a befektetői bizalom, csökken az országkockázat!
  A piac nem hísz már orbánéknak......még mesés hozamért sem!
  Ezért fordultunk az IMF-hez!
  Lehet lebegtetni az IMF megegyezést, sőt halogatni, meg nem kötni is........csak annak további piaci bizalmatlanság lesz a következménye!
  Ettől nő a kockázati felár, kamatfelár!
  Az orbáni unortodox gazdaság politika, melyet még pávatánccal is megspékelt viktor, a világ gazdaság számára bukott ügy! Arra várnak, hogy ez a dölyfös senkiházi banda megengedi e fogni a segítőknek a kezét, vagy megyünk a levesbe!”
 • 2. pancser 2012. október 10. 16:16
  „Nem, bunkó és dilettáns a magyar vezetés!”
 • 1. pozdorja 2012. október 10. 15:12
  „Zsarolás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönre ítéleték a halállal végződött betörés elkövetőit

Két férfi 2010-ben saját házában súlyosan bántalmazott és kirabolt egy tiszabői férfit; aki később belehalt sérüléseibe. Az egyik elkövető 8 évre, a másik 4 év 8 hónapra vonul börtönbe. Tovább olvasom