Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Firtl: Kránitz eltereli a figyelmet a város helyzetérQl

Kránitz Lászlónak a pólusközpont kérdésében való megszólalásának célja, hogy elterelje a figyelmet arról, amilyen állapotba hozták a szocialisták Sopront, és arról, hogy a Gyurcsány-kormány intézkedései hogyan sújtják az önkormányzatokat – mondta el Firtl Mátyás tegnap.
– Kránitz szerdai nyilatkozatának célja, hogy elterelje a figyelmet a város helyzetérQl, arról, hogy a város erkölcsi, morális, gazdasági helyzetének a rendbetétele az elmúlt négyéves MSZP-s városvezetés ténykedése után miért vált szükségessé – mondta el Firtl Mátyás tegnapi sajtótájékoztatóján. – Az Országos Fejlesztéspolitikai Koncepció 2005. decemberi elfogadásakor az MSZP kormányzati pozíciójából Kránitz László és az akkori polgármester az általuk folyton hangoztatott lobbihelyzetben Sopron érdekeinek mégsem tudtak érvényt szerezni. A pólusközpontról való szavazáskor a megye szocialista honatyái igent nyomtak, a többiek – egy kivételével, aki tartózkodott – nemet. Több képviselQvel együtt kapcsolódó módosító indítványban kértem, hogy minden megyei jogú városnak minQsülQ várost, így Sopront is fejlesztési társközponttá jelöljenek ki. Ezt a szocialista többség leszavazta.
Kránitz megszólalásának egyik célja, hogy elterelje a figyelmet a megszorításokról, arról, hogy hány kisiskolát kell bezárni, hány oktatási intézményt kell összevonni. P meg akar felelni a szocialisták új kommunikációs elvárásainak, amit progresszív platformnak neveznek, miközben a kormánya által beígért pályázati pénzek késnek, a programtervezeteket maga Bajnai Gordon dobta vissza. A címzett támogatásokra a pályázatokat be sem lehet nyújtani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó, ha az oktató csak egy helyen oktathat?

Tovább olvasom